in

Ernstige zorgen om Bridget Maasland: ‘Grip compleet kwijt’

Bridget Maasland maakte moeilijke tijden mee tijdens haar menopauze. Ze had zware paniekaanvallen waardoor ze de grip op zichzelf compleet verloor. “Dat gebeurde uit het niets, in de auto, onderweg naar een afspraak, op het werk”, legt de presentatrice uit.

Bridget is blij dat haar mentale toestand vorig jaar weer kalmer werd. Maar voorheen had ze het heel lastig. De blondine zit in de overgang en daar komt heel wat bij kijken. “Ik zit nu aan de hormonen en het gaat hartstikke goed”, onthult ze. Maar het was een turbulente periode. “Ik vond de paniekaanvallen het heftigste, dat ik de totale grip op mezelf kwijt was.”

Lees ook
Lorena wil nooit meer een onenightstand: Hij plaste in mijn oven

Jong in menopauze
Ze vertelt verder dat de paniekaanvallen uit het niets kwamen. “In de auto, onderweg naar een afspraak, op het werk. Dat kan gebeuren, dat is bij iedereen anders natuurlijk. Ik heb mijn moeder als voorbeeld, zij kwam ook al jong in de overgang. Bij mij is het nét na mijn 40ste begonnen, dus ik ben heel blij dat ik nu de koe bij de horens kan vatten en weet wat er aan de hand is. Dat is al de helft van de genezing.”

Lees ook
André Hazes bevestigt babynieuws met Monique

Het gaat ondertussen beter met haar omdat ze gezonder is gaan leven. “Ik denk dat ik ook de rust heb gevonden doordat ik al een jaar niet meer drink, veel yoga doe en veel mediteer. Ik probeer echt de rust in mezelf te vinden en dat gaat eigenlijk best goed.”

Zwollenaar verdacht van misbruik meerdere jonge meisjes en verspreiden van beelden daarvan

Drama rond Brits meer nog groter: ook vierde jongetje (6) dat door ijs zakte overleden