in

Ernstig vermagerde kat ingeslapen in Kockengen: ‘Viel van ellende uit elkaar’

Medewerkers van de dierenambulance hebben zondagavond een ernstig verwaarloosde kat uit Kockengen moeten laten inslapen. Het dier was ernstig vermagerd, rook naar pus en “viel van ellende uit elkaar”. Volgens woordvoerder Miriam Bosman worden er steeds vaker verwaarloosde katten gevonden in het Utrechtse dorp.

De verwaarloosde kat leefde volgens Bosman in een klein hok buiten in een tuin. “Dit beestje wilde ook een lief gezin, maar mocht niet eens binnenkomen.” De kat was er toen hij werd gevonden zeer slecht aan toe: “De kat viel uit elkaar van ellende, er was niks meer van over”, vertelt Bosman. Gelijk toen de kat werd binnengebracht werd dan ook besloten om hem te laten inslapen. “Als we eerder waren gekomen, dan hadden we dit kunnen voorkomen.”

Lees ook
Gia (27) verkoopt zichzelf aan de hoogste bieder: "Met een glas wijn op red ik het wel

Helaas worden er steeds vaker verwaarloosde katten gevonden in het Utrechtse dorp. Eerst was het er één in drie maanden tijd. Nu zijn dat er zes of zeven. Volgens Bosman trekken baasjes veel te laat aan de bel: “Dan kan het dier niet meer eten en zit de bek al vol met tumoren.” Vorige maand werd er nog een kat binnengebracht waarbij het bloed uit de oren liep.

Lees ook
‘Babynieuws voor onze prinses Amalia’

‘Een dier neem je niet voor even’
Bosman ziet dat in landelijke gebieden anders wordt omgegaan met de katten: “Mensen geven de dieren eten, meer niet. Ze vinden dat het anders teveel kost. Dat is echt belachelijk, een dier neem je niet voor even.”

Mensen die hun kat niet meer willen, zetten het dier op straat, waarna het aan zijn lot wordt overgelaten. “Dan wordt het ziek en bellen ze de dierenambulance. Ze hadden beter gelijk moeten zeggen dat wij de kat mogen ophalen.”

Kind zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen, fiets in tweeën

Twee doden gevonden: man ligt in bosjes, vrouw (70) in water gevonden