in

Epe rouwt om doodgereden Kyra (14)

In Epe wordt zondag stilgestaan bij het tragische overlijden van de 14-jarige Kyra, die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangereden op de Hoofdweg/Heerderweg en vervolgens door de bestuurder werd achtergelaten, nog altijd spoorloos.

Op de plaats waar het noodlottige ongeval plaatsvond, zijn bloemen en kaarsen neergelegd als een teken van rouw. Vriendinnen, klasgenoten en dorpsbewoners komen samen om hun verdriet te delen. Merel, het nichtje van Kyra, deelt haar gevoelens: “Het is echt verschrikkelijk. Echt niet te bevatten, nog steeds niet.” Ze herinnert zich Kyra als een liefdevol persoon die geen vlieg kwaad deed.

Lees ook
Jaar na ernstige ziekte heeft Mariska, de vrouw van Frans Bauer, opnieuw slecht nieuws te melden

Een ander meisje, een vriendin van Kyra sinds de peuterspeelzaal, deelt dezelfde gevoelens van shock en verdriet. Ze benadrukt Kyra’s vriendelijkheid en gevoel voor humor en vindt het onbegrijpelijk dat de bestuurder na het ongeluk is doorgereden.

Het onderzoek naar het ongeval is gaande, maar dorpsbewoners wijzen op de frequente snelheidsovertredingen op de weg waar het ongeluk plaatsvond. Edwin Lugt, een van de inwoners, bekritiseert het gebrek aan handhaving en snelheidsbeperkende maatregelen, ondanks herhaalde verzoeken aan de gemeente en politie.

Lees ook
Ken je haar nog? Zo ziet ze er na 50 jaar uit!

De politie is nog steeds op zoek naar de doorrijder, die mogelijk in een lichtkleurige Volkswagen Polo reed uit de periode 1995-2005.

Neergestoken vrouw Eindhoven overleden in ziekenhuis

Van held naar dader: Jalal is verantwoordelijk voor explosie en dood van neefje