in

“Émile (2) was niet alleen bij zijn grootouders”: mysterie rond Franse peuter krijgt nieuwe plottwist

De intensieve zoektocht in de omgeving van het Franse gehucht Haut-Vernet, waar de 2,5-jarige Émile bijna vier dagen geleden verdween, heeft tot dusver geen resultaat opgeleverd. Het mysterie wordt nog groter nu blijkt dat het jongetje niet alleen was met zijn grootouders op het moment van zijn verdwijning. Volgens een bron dicht bij het onderzoek vond er een familiereünie plaats. Wat is er precies gebeurd met deze kleine peuter?

“Er moeten nog enkele voertuigen worden doorzocht en er moeten verhoren worden afgenomen van mensen die aanwezig waren in Haut-Vernet op de dag dat het kind verdween”, verklaarde een magistraat. Ondertussen blijft het dorp hermetisch afgesloten.

Buurtbewoners merken op dat er nu minder personeel wordt ingezet bij de zoekacties en dat er veel aandacht wordt besteed aan het analyseren van telefoongegevens van mensen die in de buurt waren toen Émile verdween. “De hoop dat het jongetje levend zal worden teruggevonden, lijkt ook bij de buurtbewoners af te nemen”, aldus onze verslaggever ter plaatse. “Op dit moment zijn alle mogelijkheden nog open.”

Lees ook
Vermiste Christiana (84) dood gevonden

De peuter verdween op zaterdagmiddag tijdens een bezoek aan zijn grootouders in het gehucht Haut-Vernet, gelegen in de bergen ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van Marseille. Dorpelingen hebben het jongetje nog gezien, maar sinds zaterdag is Émile volledig spoorloos.

Ondanks de inzet van gespecialiseerde speurders van de politie, brandweer, leger en het vreemdelingenlegioen, zijn er geen sporen van het jongetje gevonden. Zelfs met speurhonden, geavanceerde apparatuur en helikopters heeft de zoekactie nog niets opgeleverd.

Er zijn geen aanwijzingen over wat er mogelijk is gebeurd. De procureur van Digne-les-Bains, Rémy Avon, heeft benadrukt dat “sinds zondag geen enkele vooruitgang is geboekt. We hebben geen enkele aanwijzing, geen enkele informatie, helemaal niets dat ons kan helpen begrijpen wat er is gebeurd met de verdwijning”.

Lees ook
Keeper FC Engelen overleden na botsing op het veld

Alle 25 bewoners van het gehucht en tientallen andere mensen zijn ondervraagd. Ten minste dertig gebouwen in de omgeving zijn doorzocht, evenals twaalf auto’s. De politie heeft weinig informatie vrijgegeven over wie er aanwezig was in het huis van de grootouders, behalve dat Émile daar was voor de vakantie.

De autoriteiten maken zich zorgen dat de 2,5-jarige Émile, die bijna vier dagen vermist is, zich in levensgevaar bevindt als hij zich nog steeds in het gebied in het zuidoosten van Frankrijk bevindt.

Sommige media herinneren eraan dat het voor zeer jonge kinderen mogelijk is om enige tijd te overleven in het wild. Twee jaar geleden verdween de 3-jarige Anthony Elfalak in de binnenlanden van Australië, maar hij werd na vier dagen levend teruggevonden dankzij een helikopterzoekoperatie. Vorig jaar verdween een 3-jarig jongetje tijdens extreem koud weer in de bossen van de Amerikaanse staat Montana. Hij werd na twee dagen levend gevonden. In 2013 verdween een tweeling in de bergen van Corsica en werd na 36 uur teruggevonden.

Na Rutte vertrekt nu ook Sigrid Kaag (D66) uit politiek: ‘Tol is te hoog

Nicol Kremers met spoed opgenomen