in

Elizabeth: “Ik heb mijn haar al 6 jaar niet meer gewassen”

“De eerste keer dat ik hoorde dat je haar niet wassen een ‘ding’ is, was toen ik een kennis tegenkwam die ik altijd heb herinnerd als iemand met droog en pluizig haar.

Dit keer was haar haar echter heel glanzend en zacht. Ze zag er fantastisch uit! Toen ik vroeg naar haar geheim, vertelde ze dat ze was gestopt met het te shampooën.

Persoonlijk vond ik het een beetje vies klinken, maar het bleef in mijn achterhoofd spoken als iets dat ik één dag wel zou willen proberen. Als het zo goed voor haar werkte, waarom dan ook niet voor mij?

Mijn haar is erg fijn qua structuur en wordt hierdoor snel vet. Ik zat in een vervelende vicieuze cirkel waarbij ik mijn haar om de dag moest shampooën, en zelfs hierna mijn haar direct van pluizig en statisch naar slap en vettig zag veranderen.

Ik was er totaal niet blij mee en wist gewoonweg niet wat te doen. Ik wilde de truc van die kennis proberen en mijn haar niet meer shampooën, maar ze had me er al voor gewaarschuwd dat je hoofdhuid hierdoor heel snel jeukerig wordt. Maar goed… Ik moest íéts proberen.

Lees ook
Vrouw vindt de ware niet en trouwt met zichzelf

Enkele maanden later besloot ik het te proberen toen ik drie weken op vakantie ging naar Thailand. Ik dacht: ach, dan heb ik alleen maar vettig haar op het strand.

No big deal. Maar ik was er totaal niet op voorbereid hoe intens de eerste paar weken zouden worden.

Mijn haar werd vetter dan ooit tevoren. Het was heel ongemakkelijk en ik schaamde me zo erg dat ik mezelf aan niemand wilde vertonen.

Een paar keer werd ik zo gek dat ik bijna had toegegeven en mijn haar had geshampood. Ook mijn hoofdhuid was totaal van slag.

Toen ik terugkwam van vakantie, wikkelde ik mijn haar iedere dag in met een haarband. Iedere keer wanneer ik ging douchen, maakte ik mijn haar nat en masseerde ik mijn hoofdhuid met mijn vingers.

Als je gewend bent om je haar vaak te wassen, dan worden je lokken en hoofdhuid helemaal gek wanneer je dit niet doet.

Mijn vriend was heel cynisch over mijn missie en weigerde bij mijn haar in de buurt te komen. Ik was echter extreem gemotiveerd: ik wist dat het resultaat het waard zou zijn.

Na zes wekenbegon mijn haar langzaam uit zichzelf te veranderen. De viezigheid en vettige lokken verdwenen langzaam.

Het zag er niet fantastisch uit, maar ik leek tenminste weer op een normaal persoon. Bij de meeste mensen vindt dit proces al plaats na drie weken, maar ik denk dat ik mijn situatie heb verergerd door in de tussentijd te gaan zwemmen in zout water.

Lees ook
Schrikbarend: Zoveel automobilisten kennen deze voorrangsregels niet!

Ik wist de periode waarin ik niet shampooden op te rekken van 6 weken tot 12 weken en dat is ook pas wanneer ik écht verschil begon te merken.

Er was niets veranderd aan mijn haarroutine, maar mijn hoofdhuid stopte met het maken van overtollig vet. Het paste zich aan de nieuwe situatie aan.

Ik kon eindelijk zien hoe mijn natuurlijke lokken eruit zagen, zonder het steeds te manipuleren met haarproducten. Het was zacht, meer golvend en volkomen pluisvrij.

De anti-shampoo beweging wordt ‘no poo’ genoemd, welke steeds meer aan populariteit wint. Gelukkig maar, want steeds minder mensen kijken me vreemd aan wanneer ik vertel al járen mijn haren niet meer te hebben gewassen.

Hoewel sommige mensen het nog steeds niet snappen. Zo was ik onlangs bij een kapper die helemaal gek werd en alsnog trachtte mijn haar te wassen. Dit heb ik snel tot een halt moeten roepen, totdat ze het eindelijk begreep.

Het merendeel van de tijd krijg ik echter wel héél goede reacties van mensen die mijn haar in het echt zien.

Als je haar er goed uitziet, dan is het niet gênant om te zeggen wat je geheim is. Mijn haar ziet er veel gezonder uit dan voorheen en voelt ook veel fijner aan.

Bovendien bespaar ik enorm veel geld op shampoo en andere haarproducten. Mijn haar is nu eindelijk vrij.”

– Zoals verteld door Elizabeth Denton

19-jarige Jongen pleegt zelfmoord omdat ze hem pesten vanwege zijn gehandicapte moeder..

NASA zoekt mensen die 70 dagen in bed willen blijven liggen voor €18.000 euro