in

Eindelijk bewijs: Vóór 10 uur ’s ochtends beginnen met werken is slecht voor de gezondheid!

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld om voor 10 uur in de ochtend al aan het werk te zijn. Maar medewerkers dwingen om voor 10 uur met hun werk te beginnen, zou er voor kunnen zorgen dat werknemers ziek, uitgeput en gestrest raken, aldus de universiteit van Oxford.

Voor de leeftijd van 55 jaar zijn de circadiane ritmes van volwassenen volledig niet in lijn met ”normale 9 tot 5 werkuren”, wat een ernstige bedreiging zou kunnen zijn voor de prestaties, gemoedstoestand en geestelijke gezondheid.

Lees ook
Ben jij vaak vergeetachtig? Dan ben je gewoon intelligent!

Onderzoeker van de universiteit van Oxford, Dr Paul Kelley legt uit dat er een grote maatschappelijke verandering nodig was om het werk en de starttijden van de school naar te verplaatsen naar de natuurlijke lichaamsklok van de mens.

Eerdere onderzoeken en experimenten over de circadiane ritmes tonen aan dat de de gemiddelde 10-jarige eigenlijk niet voor 8:30 uur zou moet concentreren op hun (school) werk.

Ook moet een 16-jarige niet eerder dan 10:00 uur beginnen om tot het beste resultaat te komen en universitaire studenten moeten om 11 uur beginnen.

De mening van Dr. kelley is dat het simpelweg verplaatse van schooltijden, punten met 10 procent zou kunnen verhogen.

Lees ook
Vrouw produceert melk ook al is ze niet zwanger – komt te weten dat ze tumor heeft

Vroeger was Kelley hoofdleraar aan de Monkseaton Middel School in Noord- Tyneside, waar hij de startdag van de school veranderde van 8:30 uur naar 10:00 uur. Hieruit bleek dat het aantal topkwaliteiten met 19 procent toenam.

Bedrijven die hun werknemers dwingen om eerder met hun werk te beginnen lopen het risico dat de prestaties afnemen en de gezondheidsrisico’s voor het personeel worden vergroot met alle gevolgen van dien…

Lijkt het jou ook wat om de dag te starten vanaf een uur of 10 in de ochtend? Of ben jij juist in de ochtend veel productiever? Laat het ons in de reacties van dit artikel weten!

Dochter slaapt vijf jaar lang naast dode moeder

Waarom de geslachtsdelen van mannen over de hele wereld steeds kleiner worden