in ,

Eindelijk bewijs: Je kunt echt allergisch zijn voor de kou

Sommigen zweren erbij, terwijl anderen het verschrikkelijk vinden: Kou. Wie de koude temperaturen helemaal niks vind, waarschijnlijk kun je er helemaal niks aan doen. Recent onderzoek toont namelijk aan dat je wel degelijk allergisch kunt zijn voor kou.

Sneeuw, ijs en kou: Heb je daar een hekel aan en heb je het gevoel dat je er niet tegen kunt, dan zou het kunnen zijn dat je er allergisch voor bent.

Officieel noemen ze deze allergie ‘koude- articaria’. Deze allergie kan galbulten of zwellingen veroorzaken op plekken die worden blootgesteld aan de kou.

Lees ook  Bewezen: Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat hun brein harder werkt

Daarom wordt koude-urticaria gezien als een echte huidaandoening. Daaarnaast kunnen hele lage temperaturen zorgen voor een lage bloeddruk. Hierdoor kan de allergie heel gevaarlijk worden.

De symptomen:
Hoe vaak koude-urticaria voorkomt? Per 100 mensen die al kampen met de huidaandoening urticaria, hebben er 3 tot 4 mensen last van de ‘kou’ variant.

Helaas is er tot op heden nog geen oorzaak gevonden. patiënten ervaren vooral last wanneer ze in koud water zwemmen, ijskoud water drinken, koude regen tegen zich aankrijgen of fietsen in een ijskoude wind.

Lees ook  Naaktse fietser maakt straten onveilig - Dit keer in Alkmaar - FOTO!

Hierbij kunnen diverse klachten komen opspelen zoals; opvliegers, hartkloppingen, hoofdpijn en zelfs het verlies van bewustzijn.

Irritatie-bulten ontstaan vrijwel direct na blootstelling aan de kou, maar in enkele gevallen kunnen deze klachten ook later opspelen.

koude-urticaria wordt gezien als een erfelijke ziekte. Het remedie? Zo ver als mogelijk bij de kou uit de buurt blijven.

Zó ziet Kloontje het Reuzenkind uit het ‘Land van Ooit’ er nu uit

Tony Junior heeft een nieuwe vriendin en dit is de dame in kwestie!