in ,

Een zus die graag op de ”praatstoel” zit houdt de depressie weg…aldus de wetenschap

Als we naar een gezin met kinderen kijken, vervult ieder lid van het gezin zijn eigen rol in de groepsdynamiek.

Van de ouders wordt verwacht om de kinderen op te voeden en het te volgen pad aan te geven. Broers en zussen zijn de reisgenoten die de weg mooier en minder vermoeiend kunnen maken.

De studie van L Laura Padilla-Walker, onderzoekster en professor aan de Brigham Young University.

Ontdekte dat de moeder en vader de belangrijkste referentiekaders zijn voor ieder kind, maar een broer of een zus kan een nog grotere invloed hebben.

Lees ook  Celstraf voor docent wegens ont*cht met meisjes (8 en 10)

Deze effecten worden gezien vanuit het oogpunt van karakterontwikkeling en persoonlijkheid. Na een onderzoek bij een steekproef van 395 gezinnen met meer dan een kind en ten minste een kind tussen de 10 en 14 jaar oud kwamen de volgende gegevens naar voren:

In alle gevallen heeft de aanwezigheid van de broer of zus een beslissend effect gehad vanuit ieder oogpunt.

Uit het onderzoek werd opgemerkt dat kinderen met een oudere of jongere zus veel minder kans hadden om een depressie te ontwikkelen in hun kindertijd of volwassenheid.

Een zus kan meer welzijn genereren door verdriet en eenzaamheid te verlichten. Dit zou komen doordat de empathische neiging van vrouwen over het algemeen zachter en begripvoller is.

Lees ook  Politie op zoek naar man die stiekem filmde in zwembad Oss

Een zus is een vriendin en vertrouwenspersoon. Daarnaast hebben zussen vaak de neiging opener te zijn door meer te praten en te delen: Allemaal kenmerken die gevoellig zijn bij het wegnemen van depressie en isolement.

Een zus is een beetje zoals een tweede moeder, maar met wie je geen schaamte of generatieconflict hebt. Kortom: Het hebben van een zus is een geweldige hulpbron in je leven!

Vraag: Van welke duistere tekenfilm-schurk is dit huis op Funda?

Voor sommigen moeilijk te begrijpen, maar het verliezen van een huisdier is enorm pijnlijk en moet worden gerespecteerd