in

Een jaar cel voor stelen van worst en wildkakken

Zo nu en dan passeert er nieuws waarvan je denkt dat het verzonnen is. Nee, we hebben het niet over de tweets van Marc Van Ranst, maar over de dolle fratsen van een 30-jarige Blankenbergenaar.

Begin dit jaar werd ene Jonathan M. betrapt toen hij in een Delhaize boerenworst en rum stal. Dat zou op zich geen nieuws zij, ware het niet dat Jonathan zich niet zo maar liet vangen. Er waren drie mensen nodig om hem in bedwang te houden, en hij beet een klant.

Lees ook
Man rukt zich suf op bankje, politie zoekt getuige

Bleek dat Jonathan ook een roze Valantino handttas bij zich had, eveneens eerlijk gestolen. Die diefstal dateerde van een maand eerder bij een inbraak in een appartement in Knokke-Heist. Het hele kot werd daar ondersteboven gehaald.

De eigenares van de handtas vroeg een schadevergoeding van 20.000 euro voor de schade aan haar appartement. De rechter kende haar slechts 175 euro toe.

Blijkbaar volgde meneer de juge de redenering van Silke Brutin, de advocate van Jonathan M. “Mijn cliënt kreeg de handtas in zijn bezit toen de eigenares ze achterliet in zijn woning. Ze hadden elkaar destijds leren kennen in het ziekenhuis. De dag van de diefstal wou hij de handtas terugbrengen naar gemeenschappelijke vrienden.

Lees ook
Snot als gezonde snack? Steeds meer Nederlanders eten snot

” Volgens meester Brutin was het niet uitgesloten dat de ravage in het appartement werd aangericht door de bewoonster zelf. “Mevrouw kampt met psychoses en het was niet de eerste keer dat ze zaken vernielt in haar appartement.” Niet slecht gevonden en wie weet zelfs waar?

Hoe dan ook, M. houdt wel van een neut. In beschonken toestand was hij in oktober vorig jaar een appartementsgebouw binnengedrongen en had daar een drol in de tellerkast achtergelaten. Met de sleutels die hij daar vond, pleegde hij inbraken in een snackbar en ijssalon. Voor die feiten kreeg hij begin februari achttien maanden cel. Hij krijgt er nu nog een jaartje bij voor zijn fratsen in de Delhaize.

Masturberende man actief in bosgebied

Artsen voeren spoedkeizersnede uit, maar verstijven als ze de zeldzame huidafwijking van de baby zien