in ,

Een bijzondere dienst voor moeder en zoon

Hoe leuk is het om samen met je zoon bij de politie te werken? Wijkagent Anja (60) en wijkagent Tim (32) plaatsten er afgelopen week een post over op het Instagram account @pol_dordrecht.

Hoe is het om samen op pad te gaan? Anja werkt als wijkagent in Dordrecht en ook Tim is wijkagent, maar dan in Rotterdam.

Anja wilde al van kleins af aan bij de politie, dat leek haar altijd al het leukste om te doen. Op haar 17e ging ze naar de politieschool en daarna is ze nooit meer weggegaan.

Als klein ventje hoorde Tim de verhalen van zijn moeder en ook voor hem was het dan van jongs af aan al duidelijk dat hij bij de politie wilde solliciteren. Hij werkt sinds zijn 19e bij de politie.

Lees ook  Pukkel na 85 jaar eindelijk verwijderd, eet smakelijk!

Toen Tim twee jaar geleden net als zijn moeder de functie van wijkagent kreeg, ontstond het idee om samen een keer een dienst te draaien. Zoals ze het zelf noemen: ‘om samen mooie herinneringen te maken.’

Hoe de dienst in Dordrecht is bevallen? Anja en Tim: ‘Wij zijn allebei best wel eigenwijs, maar eigenlijk ging het heel natuurlijk.

We voelden elkaar perfect aan, het was heel vertrouwd.’ Anja voegt eraan toe dat ze voor alles op haar werk altijd open staat, maar een dienst met haar zoon draaien vond ze toch wel heel erg spannend.

‘Voor hetzelfde geld gaat het niet goed en hebben we na een kwartier bonje’. Maar die zorg was nergens voor nodig. ‘Ik voelde me nergens in belemmerd, het was juist heel vertrouwd en leuk.’

Één ding was toch wel een beetje gek… Tim: ‘We waren op gegeven moment bij een melding. Toen we daar stonden kwam er een andere melding waar een vuurwapen bij betrokken was.

Lees ook  Dit wil je hebben: een barbecue voor aan je balkon!

Ik riep gelijk, ‘ma, afronden we gaan’. Toen zag je alle mensen bij de melding wel raar opkijken, omdat ik mijn collega ‘ma’ noemde.’

Thuis vinden ze het wel fijn om privé en werk enigszins gescheiden te houden, maar toch hebben ze het ook regelmatig over de politie.

Tim: ‘Mijn moeder en ik sparren veel met elkaar. Zij is ook de eerste die ik bel als ik een heftig incident meemaak.’

Of ze ooit ook echt samen in hetzelfde basisteam zouden willen werken? ‘Nee’, zeggen ze allebei lachend.

‘Zo af en toe een dienstje samen is voldoende, voor de rest houden we het lekker gescheiden.’

Drie mannen slaan man in elkaar om verkeerd geparkeerde auto

Meisje van 17 dood gevonden naast haar fiets