in

Edwin van der Sar in coma door hersenbloeding

Edwin van der Sar (53) is in Kroatië getroffen door een hersenbloeding en opgenomen in een ziekenhuis. Van der Sar zat daar midden in zijn vakantie op een Kroatisch eiland. Hij is vrijdagmiddag met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd en verblijft daar op de afdeling intensive care. Hij zou in coma zijn geraakt.

Lees ook
11-jarig ernstig gepest meisje beëindigd eigen leven op school nadat haar vader aan kanker sterft

Ajax is in de afgelopen uren op de hoogte gebracht dat de oud-doelman van het Nederlands elftal en de eerder dit jaar opgestapte algemeen directeur van de Amsterdamse club in Kroatië inderdaad door artsen nu wordt behandeld. De eerste 24 uur zijn cruciaal in dit soort gevallen, schrijft de Telegraaf.

Minder dan zes weken geleden nam Van der Sar het besluit om per 1 juni op stappen als beleidsbepaler bij Ajax. De ex-international zei op 30 mei dat hij helemaal ‘op’ was na maandenlang ladingen met kritiek over zich heen te hebben gekregen. ,,Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen’’, zei Van der Sar.

Lees ook
Twee doden gevonden: man ligt in bosjes, vrouw (70) in water gevonden

De sportieve problemen bij Ajax, dat een minder seizoen kende en waar hij eerder ook afscheid moest nemen van zijn kompaan en mededirecteur Marc Overmars na diens grensoverschrijdend gedrag, vraten aan hem. Het zorgde voor veel stress bij de man, die Ajax als speler én als directeur ook aan vele successen heeft geholpen.

Baby van 13 maanden overleden nadat moeder auto verplaatst en haar aanrijdt

Lichaam vermiste Simone gevonden in Noordzeekanaal