in

Echtscheidingsadvocate doodgeschoten in eigen kantoor

In België is een advocate doodgeschoten in of bij haar kantoor. Haar zoon raakte gewond aan zijn schouder en is naar het ziekenhuis gebracht. De schutter is nog op de vlucht.

De schietpartij vond plaats omstreeks 13.20 uur, in Sint-Lievens-Houtem, een dorp tussen Gent en Aalst. Er waren meerdere schoten. Daarbij raakte advocate Claudia Van Der Stichelen, gespecialiseerd in echtscheidingszaken, levensgevaarlijk gewond. Toegesnelde hulpdiensten konden haar leven niet meer redden.

Ook haar zoon zou gewond zijn geraakt. Volgens de site Het Laatste Nieuws kreeg hij een kogel in zijn schouder. Kort na het incident zagen getuigen een man in grijze overall en rugzak weglopen. Hij zou zijn wapen hebben achtergelaten. De politie is onder andere met speurhonden naar hem op zoek. De dader is vermoedelijk de ex van een cliënt die Van Der Stichelen vertegenwoordigde.

Lees ook
Neergestoken vrouw Eindhoven overleden in ziekenhuis

Parketmagistraat Caroline Verschuere laat Het Laatste Nieuws weten dat het onderzoek naar de schietpartij en de dader volop loopt. ,,De dader is nog niet geïdentificeerd. Het klopt dat er op de plaats van de schietpartij een wapen gevonden maar of dat van de dader is, moet verder onderzoek uitwijzen. Het kan dus zijn dat de dader nog gewapend is. We gaan ervan uit dat er een link is met een dossier van de advocate. Maar daar zijn we niet zeker van”, zegt ze. ,,In het belang van het onderzoek kunnen we op dit moment geen verdere info verschaffen.”

Echtgenoot
Op het moment van de schietpartij was de echtgenoot van Van Der Stichelen aan het fietsen. Bij thuiskomst trof hij zijn vrouw, met wie hij een advocatenkantoor heeft, en de hulpdiensten aan.

Lees ook
Vrouw ernstig gewond in schaamstreek door vuurwerk

Zij vrouw pleitte eerder onder meer in een spraakmakende zaak rond de mensonterende behandeling van baby D. Daarin stond de advocate de draagmoeder van het kind bij. Zij had de baby beloofd aan een Antwerps koppel, maar verkocht het kind later aan een Nederlands echtpaar. De draagmoeder kreeg uiteindelijk een celstraf en een boete.

‘Bijzonder erg’
Peter Callens, de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies, heeft inmiddels een reactie gepost op sociale media. ‘Als het onderzoek uitwijst dat Mr. Van der Stichelen neergeschoten is, omdat zij advocaat is, dan is dat bijzonder erg’, klinkt het. ‘Het toont aan dat ons beroep gevaarlijk geworden is en dat advocaten kwetsbare doelwitten zijn.’

Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

Britney Spears gaat nét iets te ver met filmpje op Instagram!