in

Echtpaar in Nederland hongert kinderen zó uit dat ze in vuilnis eten zoeken

De van oorsprong Japanse Hidufun en Noriku M. krijgen in Nederland beiden vier jaar cel wegens het verwaarlozen en mishandelen van hun zes kinderen.

De kinderen, waarvan vijf in de leeftijd van 6 tot 12 jaar oud, werden door het echtpaar uitgehongerd, geslagen en opgesloten.

Op school bedelden ze om voedsel bij klasgenootjes en doorzochten ze het vuilnis op zoek naar eten.

De rechter in Breda acht poging tot doodslag bewezen op vijf van de zeven kinderen van het stel. Dit omdat de kinderen zo weinig te eten kregen dat zij hadden kunnen sterven.

Volgens de rechtbank was het zeer waarschijnlijk dat een of meerdere van hen had kunnen overlijden als er niet was ingegrepen.

Vader Hidufun was aanwezig in de rechtszaal om de uitspraak aan te horen, moeder Noriku wilde niet aanwezig zijn.

De ouders werden vorig jaar juni opgepakt nadat een ondervoed kind door agenten in Nederlands-Limburg was aangetroffen.

De 12-jarige jongen liep bij de plaats Sevenum in bijna comateuze toestand weg bij zijn ouders, broers en en zussen.

Het gezin bleek op de vlucht te zijn geslagen voor de overheidsinstantie Veilig Thuis, die de kinderen in het oog had gekregen.

Lees ook
Nieuwegeinse vader mis bruikte dochtertje (2): ‘Snap niet dat mensen mij als monster zien’

Uitstekende botten
Bij de gevonden jongen staken de botten uit uit zijn lichaam. “Hij zat in een ver land, ver weg van bekend gebied.

Het is nauwelijks voor te stellen hoe wanhopig hij moet zijn geweest”, zei de rechter daarover. ”Een levensbedreigende situatie’’, verklaarde een kinderarts over de jongen. Volgens de rechter was dat ook bij de anderen zo als er niets was veranderd.

De kinderen zijn daarna tien dagen opgenomen in het ziekenhuis om ze te laten aansterken. Ze hadden onder meer een trage hartslag en hadden bovendien lanugo-beharing, haar dat op plekken groeit waar normaal geen haar groeit. Het lichaam maakt dat in noodsituaties aan om het lijf warm te houden.

Elkaar beschuldigen
Het koppel uit het dorp Molenschot (Noord-Brabant) zat ruim een jaar in voorarrest. Tijdens de zitting, twee weken geleden, wezen beide echtelieden beschuldigend naar elkaar.

De vader betuigde spijt, maar de moeder bleef emotieloos. De officier eiste straffen van vier jaar cel voor de vader en drie jaar en tien maanden voor de moeder.

Het gezin telt zeven kinderen, waarvan drie van de vader, drie van de moeder en een van hen samen.

De kinderen werd regelmatig voedsel ontzegd en ze werden opgesloten als zij ongehoorzaam waren, soms zelfs dagen- of wekenlang.

Lees ook
Vrouw eindigt in ziekenhuis nadat ze te veel sushi eet bij all-you-can-eat restaurant

Volgens de officier van justitie (procureur, red.) zou hun nageslacht het ‘niet lang meer hebben volgehouden’. De kinderen vertelden verhalen over mishandeling.

Door de kamer geslingerd
“Ik werd door mijn vader door de kamer geslingerd, tegen de muur gegooid en in mijn gezicht geslagen. Moeder stond erbij en deed niets”, getuigde een van hen.

Op school werden blauwe plekken bij het kind aangetroffen, maar de vader weersprak dat. “Gevallen met de fiets’’, klonk het.

Op school zouden de kinderen bij klasgenootjes hebben gebedeld om eten en zelfs de prullenbakken hebben doorzocht voor voedsel.

De vader wil liever niet nadenken over wat er met zijn kinderen was gebeurd als er niet was ingegrepen.

Hij erkende dat een van hen had kunnen overlijden en zegt spijt te hebben nooit tegen de ‘manier van opvoeden’ van zijn vrouw in te zijn gegaan.

De moeder verklaarde echter dat de vader ‘de baas’ was en de kinderen strafte. Desondanks greep de vrouw niet in. Ook niet toen de kinderen zeven weken werden opgesloten.

Hoewel het echtpaar de feiten niet ontkent, noemde de officier de verklaring van de ouders dat zij nu pas beseffen dat de kinderen ondervoed waren ‘volstrekt ongeloofwaardig.’

De rechtbank in Breda veroordeelde het paar daarom vandaag wegens mishandeling, vrijheidsberoving en poging tot doodslag op vijf van hun zeven kinderen. De rechtbank noemde de zaak ‘ronduit schokkend’.

Shanon gaat regelmatig naar het tankstation, maar niet om te tanken maar om te drinken

Moeder vermoord verkrachter van dochter en dumpt hem in een greppel