in

Dreigende situatie bij winkelcentrum De Ridderhof: agenten in kogelwerende vesten, helikopter boven de stad

Rond winkelcentrum De Ridderhof in Alphen is op dit moment veel politie op de been vanwege een dreigende situatie. De situatie in en rond het winkelcentrum is gespannen.

Agenten lopen rond in kogelwerende vesten. Een politiehelikopter vliegt boven Alphen in de omgeving van het winkelcentrum De Ridderhof en het gebied bij de Zegerplas.

Ook is er een arrestatieteam gespot in de buurt. ‘Naar aanleiding van een melding via alarmnummer 112 zijn wij aanwezig in de omgeving’, meldt de politie.

Wat de melding precies inhoudt, vertelt een politiewoordvoerder niet. ,,We doen op dit moment nog onderzoek. Als we iets kunnen melden, dan doen we dat. Vooralsnog kunnen we echt nog niks kwijt.”

Lees ook  Heftige beelden: Jeffrey, de ex van Gordon ernstig mishandeld

Getuigen melden dat er bij iedere in- en uitgang van het winkelcentrum politie staat. Ook in de parkeergarage en in de omgeving lopen agenten in kogelwerende vesten rond. Een standaardprocedure, volgens de politie.

Het winkelcentrum is ondanks de massale inzet nog gewoon open, zegt voorzitter van de winkeliersvereniging Robert Grootenhuijs.

,,Ik heb niet het idee dat er iets ernstigs aan de hand is.” Grootenhuijs zegt dat opvallende en onopvallende politieauto’s onder en rond het winkelcentrum staan.

,,Ze lopen niet door het winkelcentrum heen”, zegt hij, verwijzend naar de opgetrommelde agenten. Waarom de politie in grote getale aanwezig is, weet Grootenhuijs niet.

Lees ook  Man rijdt in ’boot’ over de A6

Tristan van der V.
In en rond De Ridderhof schoot op 9 april 2011 de 24-jarige Tristan van der V. zes mensen dood, tientallen anderen raakten gewond. Daarna schoot de dader, die kampte met psychische problemen, zichzelf dood.

Vrouw steekt pitbulls dood die haar kind aanvielen

Staatsloterij zoekt winnaar 12,8 miljoen euro: ’Hopelijk niet tussen oud papier’