in

Drama rond Brits meer nog groter: ook vierde jongetje (6) dat door ijs zakte overleden

Een 6-jarig jongetje dat zondag op een meer in de buurt van de Britse stad Birmingham samen met drie vriendjes door het ijs zakte, is overleden. De vier kinderen werden door hulpdiensten uit het ijzige water gehaald en in kritieke toestand naar ziekenhuizen gebracht.

Daar overleden drie van hen eerder deze week. Zij waren 8, 10 en 11 jaar. Een van de slachtoffers, de 10-jarige Jack Johnson, stierf toen hij de andere kinderen probeerde te redden, vertelden familieleden. ,,Dit is een nachtmerrie waaruit de families niet meer kunnen ontwaken. De pijn is onbeschrijfelijk.”

Lees ook
Vrouw snijdt baby uit buik van vriendin uit jaloezie: hartje van kind klopte nog even..

De vier speelden op het ijs, waarna er volgens getuigen één door het ijs zakte. In een poging elkaar te redden, zakten de andere jongens er ook doorheen. Hulpverleners slaagden er uiteindelijk in om de vier jongens uit het Babbs Mill-meer te halen. De kinderen werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, maar voor drie van hen was het vrijwel direct al te laat. Na enkele dagen is nu dus ook het 6-jarige jongetje overleden.

Lees ook
Turkse Mesut laat hand van onder puin overleden dochter (15) niet los

Bij de plek waar de vier kinderen door het ijs zakten, hebben mensen inmiddels veel bloemen, knuffels, kaarsen en kaarten achtergelaten.

Geen zes slachtoffers
Toen de hulpdiensten zondag arriveerden, kregen ze te horen dat er een zestal personen in het water terecht was gekomen. Om die reden werd er nog verder gezocht in het meer. Later werd duidelijk dat het ging om vier kinderen.

Ernstige zorgen om Bridget Maasland: ‘Grip compleet kwijt’

Man die met 155 km per uur vier mensen doodreed: ‘Ik had voorrang’