in

Drama in kindertehuis: jongen (11) vermoordt meisje (10)

In Wunsiedel, in de Duitse deelstaat Beieren, zou een 11-jarige jongen een leeftijdsgenootje om het leven hebben gebracht. Dat blijkt uit de resultaten van het forensisch onderzoek, meldt het Openbaar Ministerie en de politie vrijdag. “Omdat de elfjarige jongen nog niet strafrechtelijk aansprakelijk is, is hij preventief in een beveiligde inrichting geplaatst”, klinkt het.

Het meisje van 10 werd dinsdag dood aangetroffen in haar kamer, schrijft de Duitse krant ‘Bild’. Het Openbaar Ministerie (OM) ging uit van moord en voerde een forensisch onderzoek uit. De resultaten “wijzen op de betrokkenheid van een elfjarige jongen uit de instelling in Wunsiedel”, concludeerden het OM en de politie. Volgens de politie werd de jongen nog niet verhoord. Verdere maatregelen zullen in nauwe samenwerking met de jeugdautoriteiten worden genomen, voegen ze er nog aan toe.

Lees ook
Jean van Griensven (60) neergeschoten en overleden

Joachim Herrmann (CSU), minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, prees de bij het onderzoek betrokken deskundigen: “Het is aan het nauwgezette en zeer geëngageerde onderzoek te danken dat in relatief korte tijd een bij het misdrijf betrokken persoon kon worden geïdentificeerd.” De volgende stap is volgens Herrmann “de precieze achtergrond van deze gruwelijke daad op te helderen”.

Lees ook
Massagesalon met ‘Happy Endings’ betrapt door burgemeester en gesloten

Duitse media melden dat er sprake is van een mogelijk seksueel misdrijf, maar die informatie wordt niet bevestigd. Het gaat tot dusver slechts om “speculaties”, klinkt het. Ook berichten over aanhoudingen worden ontkend. Er zijn tot dusver geen aanwijzingen dat iemand van buitenaf het centrum is binnengedrongen. In de instelling in Wunsiedel verblijven ongeveer 90 kinderen en adolescenten tussen 3 en 19 jaar. De directie zegt “diep geschokt” te zijn door de dood van het meisje.

André Hazes bevestigt babynieuws met Monique

Opa (70) die kleinkinderen verkracht: Ik ben schuldig, maar hun ook een beetje