in

Dorp Winsum in diepe rouw bij afscheid van doodgestoken Jet (17)

Op zaterdag namen de inwoners van het Groningse dorp Winsum afscheid van de 17-jarige Jet, die vorige week om het leven werd gebracht. Haar ex-vriend van 19 jaar is gearresteerd in verband met het incident. De uitvaart vindt plaats in sporthal De Tirrel, gevolgd door een begrafenis in besloten kring.

Lees ook
Hij is er nu ook in Nederland: de Happy Meal voor volwassenen

Jet werd op 21 februari zwaargewond aangetroffen nadat ze was neergestoken op de A.S. de Blécourtlaan in Winsum. Helaas overleed ze kort daarna aan haar verwondingen. De verdachte blijft momenteel in hechtenis.

In solidariteit met het verdriet van Jet’s familie en de gemeenschap, werden er dit weekend geen sportwedstrijden gehouden in het hele dorp. Zowel lokale voetbal-, hockey-, turn-, volleybal- als korfbalverenigingen hebben alle geplande thuis- en uitwedstrijden en trainingen afgelast. Ook de lokale scouting zal die dag geen activiteiten organiseren.

Lees ook
2 kinderen van 4 en 8 jaar overleden bij brand, moeder ligt zwaargewond in tuin

Daarnaast hebben veel winkels in Winsum besloten hun deuren gesloten te houden uit respect voor Jet en haar naasten tijdens deze moeilijke tijd.

De kinderen waren bij hun overleden moeder in bed gekropen omdat ze zo bang waren: ‘Mama beweegt niet meer, ze is koud’

Mark vindt zijn vrouw te hitsig en zoekt advies: “Om 06:00 wil ze er al op!”