in

Door moeder neergestoken dochter (10) in Boekel buiten levensgevaar

Het 12-jarige jongetje dat woensdag omkwam door een steekincident in Boekel, is door zijn moeder neergestoken. Ook stak de 42-jarige vrouw haar 10-jarige dochter, meldt de politie vrijdag. Het meisje raakte zwaargewond, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

Woensdagmiddag kwam de moeder (42) om het leven, nadat ze met haar auto frontaal tegen een vrachtwagen botste. Daarna werden in haar huis haar twee kinderen gevonden. De 10-jarige Maja was zwaargewond, haar 12-jarige broer Dawid bleek te zijn overleden. Maja is nu buiten levensgevaar.

Lees ook
Geen cel voor asielzoeker na aanranden van vier meisjes (11) in zwembad

Specialisten van de Forensische Opsporing onderzochten zowel de aanrijding als het steekincident. Ook is er uitgebreid buurtonderzoek verricht en zijn er meerdere getuigen gehoord. Op basis daarvan concludeert de politie nu dat de moeder haar kinderen neerstak met een mes. ‘Gelet op de gevoeligheid van de zaak en de impact op alle betrokkenen, is dit alle informatie die we delen over het onderzoek’, meldt de politie.

Dat de moeder haar kinderen neerstak en daarna een einde aan haar leven maakte, bevestigt wat al dagen in Boekel rondgaat. Vrachtwagenchauffeur André Wierikx, op wiens truck door de moeder bewust werd ingereden, hoorde al op het politiebureau dat de vrouw de moeder was van de twee kinderen – 10 en 12 jaar oud – die in hun huis waren neergestoken. ,,Wat een drama. Ik kreeg tranen in mijn ogen”, zei hij tegen deze site, vooral omdat hij zelf twee kinderen heeft die precies zo oud zijn. De politie meldt vrijdag dat de vrouw inderdaad het ongeluk zelf heeft veroorzaakt.

Lees ook
Geschokte moeder treft dronken jongeman in kinderbedje aan

In de raadszaal op het Boekelse gemeentehuis was woensdagavond een gesloten bijeenkomst voor direct betrokkenen en omwonenden. ,,Het incident heeft een grote impact op onze gemeenschap”, zei de gemeente eerder. Ook was er slachtofferhulp beschikbaar voor de nabestaanden en andere betrokkenen. Ook op de scholen van de kinderen is ontzet gereageerd.

Christiane (61) in het hoofd geschoten, jongeman die ze onderdak gaf is opgepakt

Arnhem bouwt 750 tot 800 permanente plekken voor asielzoekers