in ,

’Doodgeschoten man op straat in Amstelveen is veroordeelde Itzhak Meiri (56) uit Almere’

Bij een schietpartij in Amstelveen is woensdagochtend een 56-jarige man uit Almere overleden. Volgens Het Parool gaat het om de veroordeelde Itzhak Meiri. De man staat volgens de krant al jaren op een dodenlijst.

Itzhak Meiri (16 december 1965) is een bekende naam in de criminele wereld. Hij werd in 2008 veroordeeld tot 6,5 jaar gevangenisstraf voor de afpersing van zakenlieden uit Amsterdam. De man stond bekend om zijn hardhandige werkwijze. Zo zou hij zakenlieden hebben bedreigd met geweld en verkrachting. Ook heeft hij voor de neus van een ondernemer een mes in de tafel gestoken.

De vijftiger kreeg al meerdere waarschuwingen van de recherche dat hij op een dodenlijst zou staan. Justitie had twee verdachten op het oog die een moord op hem aan het plannen waren, maar daar was uiteindelijk niet genoeg bewijs voor. Woensdagmorgen is de man op de Wieringerstraat in Amstelveen doodgeschoten.

Lees ook  Wat iedereen die van iemand met ADHD houdt moet weten!

Verwondingen
Buurtbewoners werden rond 10.50 uur opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna op straat aantrof.

Hoewel hij in eerste instantie nog aanspreekbaar was, overleed hij korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Almere, een bekende van de politie. ,,Het onderzoeksteam is druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident’’, aldus de politie.

Lees ook  Wie keek vroeger ook ‘Het kleine huis op de prairie?’ ZO zien de acteurs er NU uit!

Zwarte muts
Getuigen meldden dat de schutter een man van ongeveer 20 jaar en 1.80 meter lang is, gekleed in een zwarte blouse, spijkerbroek en een zwarte muts. De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends gehoord of gezien hebben. Ook ontvangt de politie graag camerabeelden.

Waarom automobilisten hun achterklep openlaten als ze parkeren in Californië

19-jarige ’seksslavin’ in kelder van man gevonden in Amerikaans dorpje