in

Dolfijnen waarschuwen reddingsploeg voor vermiste zwemmer die 12 uur lang vastzat voor Ierse kust

Een verdwaalde zwemmer werd gevonden voor de kust van Ierland toen reddingswerkers hem door een school dolfijnen omringd zagen.

De zwemmer was al bijna 12 uur vermist. Op 22 augustus werd hij rond 20.30 u gespot door vrijwilligers van de Royal National Lifeboat Institution (RNLI), bericht de BBC.

De vrijwilligers hadden een school dolfijnen gespot die de zwemmer gezelschap hadden gehouden. De man was bij bewustzijn en herstelde al snel aan boord van de reddingsboot. Voor controle werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook  Kater Finn achtergelaten in huis en pas na 52 dagen gered: 'In ontlasting zaten allerlei papiertjes'

Urenlang had de zwemmer, geïdentificeerd als een man van in de dertig uit County Londonderry, in het koude water doorgebracht. Hij droeg alleen een zwempak en was “onderkoeld en uitgeput” toen hij werd aangetroffen.

Omdat de man zijn bezittingen en kleding op een strand had achtergelaten, werd er alarm geslagen en een zoektocht gestart.

De reddingswerkers waren erg bezorgd, omdat het licht begon te vervagen, wat de zoektocht aanzienlijk zou vermoeilijken. Het is bekend dat dolfijnen vaak mensen in nood op zee helpen en dat lijkt hier ook te zijn gebeurd!

Lees ook  Hond gedumpt in Eindhoven met bakje water en zak hondenbrokken

De dolfijnen, tuimelaars, worden sinds 2019 gesport voor de Ierse kust. Als zij niet naar de zwemmer waren gegaan, was de man waarschijnlijk nooit gespot en had dit verhaal een tragisch einde gehad. Gelukkig kwam de zwemmer ditmaal met de schrik vrij.

Fans trekken diamant van 20 miljoen uit voorhoofd rapper Lil Uzi Vert

Man (20) uit Maasgouw overleden na ongeval met speedboten in Ool