in

Dode vrouw gevonden op bed naast afvalcontainer bij flat in Nijmegen

Bij een flat aan de Boeckstaetehof in Nijmegen is vanochtend het stoffelijk overschot van een vrouw gevonden.

De politie heeft de parkeerplaats afgezet met lint, onderzoekt de oorzaak van het overlijden en probeert de identiteit van de vrouw, die volgens de politie ouder dan 40 jaar moet zijn, te achterhalen

Het stoffelijk overschot is in slaaphouding aangetroffen op een afgedankte onderkant van een boxspring die naast een bovengrondse container stond. Kort na 09.30 uur werd er een scherm om de vindplaats neergezet.

Rechercheurs zijn bezig om de plek fotografisch in beeld te brengen. Over de toedracht en identiteit van het slachtoffer kon nog niets worden gezegd.

De politie heeft verder nog geen toelichting gegeven op de situatie maar geeft via Twitter informatie over de stand van zaken.

De identiteit van de vrouw is nog niet vastgesteld. Dat onderzoek kan volgens de politie flink wat tijd in beslag nemen.

Lees ook  Man en vrouw opgepakt voor mogelijk twee moorden in Lieshout en Amsterdam

Of er informatie is die wijst in de richting van een misdrijf kan de politie op dit moment nog niet zeggen.

Situatie bevroren
Volgens een politiewoordvoerder is het slachtoffer een vrouw van 40+. De melding dat er iemand was gevonden naast de afvalcontainer kwam van een bewoner.

Politie en ambulance waren snel na de melding bij de flat. Zij stelden vast dat de vrouw dood was. De politie ‘bevroor’ daarna de situatie om geen sporen te verstoren in afwachting van het forensisch onderzoek.

Volgens de woordvoerder zijn diverse lijntjes uitgezet naar wijkagenten en andere betrokkenen om de identiteit van de vrouw te achterhalen.

In het complex wonen oud-studenten die uit hun studentenkamer moeten. Op dit moment laat SSHN appartementen ombouwen tot drie kamers voor buitenlandse studenten. Van elk appartement worden dus drie wooneenheden gemaakt.


Een man die zijn hondje uitlaat, zegt: ,,Ik zie nu de linten, maar heb er verder niets van meegekregen. Ik ben ook niet gewaarschuwd.’’

Lees ook  Ouders laten tweeling achter om te gaan feesten, één baby overlijdt

Het binnenterrein van de flat is afgezet met roodwitte linten en wie naar binnen of buiten wil wordt door de politie gecontroleerd. Iedereen moet zich kunnen identificeren.

Het is verder rustig in de wijk. Enkele bewoners kijken vanaf hun balkon toe bij de verrichtingen voor het forensisch onderzoek.

Jongste loterijwinnares ooit leeft nu van een uitkering en is haar rijbewijs kwijt na cocaïnegebruik

Jongen (12) uit livestream Wahib: ’Ik heb een paar dagen niet gegeten’