in

Dode man in het water gevonden in zoektocht naar vermiste bezoeker Decibel (23)

In de zoektocht naar een vermiste bezoeker (23) vanaf het festivalterrein van Decibel in de Beekse Bergen is in het kanaal bij Biest-Houtakker een overleden man gevonden. Onderzoek moet volgens de politie uitwijzen of het om deze 23-jarige man gaat.

Het lichaam werd maandmiddag gezien door een schipper, tussen het festivalterrein van Decibel en het bruggetje van de Biestsestraat. De politie was al in de buurt aan het zoeken. Het lichaam lag tussen het riet aan de kant van het kanaal, de overzijde ten opzichte van het festivalterrein. Het fietspad aan deze kant is afgezet met rode linten.

Lees ook
Tweede lichaam gevonden in schuur na hevige brand in Arnhem, bewoonster dreigde uitgezet te worden

Geen contact
Vrienden van de 23-jarige man lieten vannacht rond 01.45 uur weten dat ze geen contact meer met hem konden krijgen. Maandagochtend was er nog steeds geen contact geweest, waarop een Burgernetmelding werd verstuurd.

De politie heeft geprobeerd hem telefonisch te bereiken, maar zonder succes. ,,Om die reden maken we ons op dit moment zorgen”, liet een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant weten. De politie en de beveiliging van het festival zochten de omgeving af. Daarbij is ook een politieheli ingezet.

Lees ook
Nederlandse vader (36) hangt kind thuis op en stuurt moeder foto

Overleden bezoeker
Dit weekend overleed ook een 19-jarige op het festival. De jonge man werd zaterdagmorgen bij zijn tentje op de camping bij de Beekse Bergen gereanimeerd, maar die hulp mocht niet meer baten. De politie sprak van een medisch incident. Voor veel festivalgangers zat de schrik er goed in toen het nieuws bekend werd. Wel ging het festival voor de zo’n 60.000 bezoekers door, zo besloot de organisatie.

Meisje (2) dood aangetroffen vlak bij Rijsel, moeder is aangehouden

Jongen van 10 jaar doodgeschoten