in

Dit is waarom vrouwen lange mannen aantrekkelijker vinden

Fijn als je een stuk langer bent dat gemiddeld. In veel gevallen vallen vrouwen namelijk op een man die wat langer is. Zo is voor veel vrouwen 1.82 meter een ideale lengte.

Dat kan dus een probleem zijn als je niet voldoet aan dat ideale beeld. Zie maar eens een vrouw te versieren die groter is. Maar waarom vinden vrouwen een langere man aantrekkelijker?

Waarom vinden vrouwen een lange man aantrekkelijk?
Vrouwen vinden van nature een lange(re) man een stuk aantrekkelijker dan een man van hun eigen lengte of kleiner. De reden is dat veel vrouwen lengte associëren met kracht.

Een langere man zou dus de vrouw beter kunnen beschermen tegen tal van bedreigingen. Kortom, er zit niks anders dan een evolutionaire reden achter.

Lees ook
8 jaar na de dramatische bevalling van een achtling: dit is Natalie en haar familie nu

Wat is de ideale lengte voor mannen?
Wat lange mannen betreft is de lengte niet zo’n probleem. Je bent nu eenmaal lang of niet en er is weinig wat je er aan kunt veranderen.

Het is voor mannen dus puur een genetische kwestie. Voor de man die met een wat minder indrukwekkende lengte is gezegend is het vaak wel een probleem.

Het vinden van dates is nou eenmaal een stuk lastiger als je 1.65 meter bent, dat is toch vaak niet de ideale lengte voor vrouwen.

Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om een date te regelen met een vrouw die wat langer is, het vergt hooguit een slimme aanpak.

Het probleem van de kleinere man zit feitelijk niet in de lengte op zich. Die beperkte lengte zorgt er vaak wel voor dat zo’n type man onzeker wordt door het gebrek aan lengte.

Op zich logisch als je een afwijzing krijgt vanwege je lengte, dat is uiteraard niet goed voor je ego. De twijfel en onzekerheid over de mate van aantrekkelijkheid zorgt ook voor een gebrek aan zelfvertrouwen in veel gevallen.

Lees ook
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gelukkiger zijn bij een “lelijke” man

Laat de mate van zelfverzekerdheid nou net datgene zijn wat voor een vrouw belangrijk is. Kortom, het is niet de lengte, maar de impact van de lengte op het zelfvertrouwen wat soms het probleem is.

Hoe ga je als man om met je lengte?
De oplossing voor het gebrek aan lengte is simpel: don’t tell. Niks is vervelender voor een vrouw dan tijdens een date geconfronteerd te worden met een man die zijn beperkte lengte als een handicap ziet.

Kortom, als zij geen moeite heeft met je lengte, maak er dan zelf ook geen probleem van. Ga daarnaast ook niet subtiel de lengte compenseren door kleding te dragen waardoor je visueel langer lijkt.

Mocht je lengte overigens wel tot een discussie leiden, dan is er wellicht toch stront aan de knikker. Verander dan snel van onderwerp, maar hou er rekening mee dat er een conflict was ontstaan.

Gezocht: de allerbeste gekkebekkentrekker

Dit doodenge nieuws over de zonnebank moet iedereen weten