in

Dit is waarom je hamburger van de McDonald’s opeens anders smaakt

De bereidingswijzen van de producten van fastfoodketen McDonald’s veranderen eigenlijk zelden. Toch is het nu gebeurd, ontdekte Foodclicks, een nieuwsplatform voor de ‘out-of-homemarkt’. De hamburger, cheeseburger, Filet-O-Fish, Quarter Pounder en Big Mac smaken nu anders dan je gewend bent.

Een medewerker van de McDonald’s bevestigt de aanpassing in de formule aan Hart van Nederland. De keten laat aan Foodclicks weten dat de nieuwe bereidingswijze ervoor moet zorgen dat de burgers smaakvoller worden.

Veel van de klassieke burgers behoren inmiddels tot het meubilair van de fastfoodketen. Zo bestaat de Big Mac al sinds 1968. Toch is er blijkbaar nog altijd ruimte om het recept te verbeteren.

Lees ook  Man wordt in midden van nacht wakker door inbreker die aan zijn tenen zuigt.

Dit is er veranderd
De bereidingswijze van de burgers is natuurlijk niet helemaal omgegooid. Het gaat om details die de fastfoodketen heeft aangepast. Zo gaan de uitjes al op de rundvleesburger terwijl die op de grill ligt en zijn de broodjes vernieuwd en warmer dan voorheen.

Maar er zijn nog meer dingen veranderd aan je hamburger. De sla is vanaf nu knapperiger en de saus op de Big Mac wordt beter over de burger verdeeld. Alle aangepaste burgers worden ook op een nieuwe wijze gebakken, waardoor ze volgens de keten sappiger zijn.

Lees ook  Ken je ze nog van ‘Striptease’? Demi Moore is 59, maar ziet er nog altijd geweldig uit in bikini (foto’s)

Wat niet veranderd is, is dat de burgers vers worden bereid. Ook de receptuur voor het vlees is niet veranderd.

In heel Nederland
Sommige mensen hadden de nieuwe smaak van de hamburgers al kunnen opmerken, want McDonald’s heeft er al een proef mee gedaan. Die was succesvol en daarom is de nieuwe bereidingswijze nu door heel Nederland ingevoerd.

In Nederland zijn meer dan 250 McDonald’s restaurants, 165 McDrives en bijna 100 stadszaken. In 1971 opende de eerste vestiging in Nederland, in Zaandam.

Zo gaat het nu met Frédérique: Een scheve neus en 90.000 brieven

Scooterrijder rijdt jarenlang rond met beschermingssticker op helm