in

Diskwalificatie Joost Klein ongedaan gemaakt. Wat nu?

Goed nieuws voor Joost Klein. De Europapa-Fries is bij de eerstvolgende editie van het songfestival weer welkom. De diskwalificatie, die ook inhield dat hij tot nader order niet meer mocht komen, is daarmee nu ongedaan gemaakt.

Joost Klein weer welkom
In een interview met de Zweedse radiozender P4 vertelt de grote baas van de EBU, Jean Philip De Tender, dat Joost weer welkom is.

Nogal opmerkelijk allemaal aangezien er in Zweden nog een zaak naar Joost loopt. Justitie buigt zich nu over de kwestie, waarbij er kans is dat hij in het Scandinavische land voor het hekje moet verschijnen. Aanleiding is natuurlijk het gedoe met een cameravrouw.

Lees ook
Tara is verslaafd aan zwanger zijn: "Maak mij z.s.m weer zwanger!"

Toch meldt de EBU nu dat Klein volgend jaar gewoon weer welkom is, als de AVROTROS hem selecteert als de kandidaat voor Eurovisie 2025.

EBU: ‘Joost Klein is volgend jaar gewoon welkom op het Songfestival.’ De diskwalificatie van Joost is geen reden om hem voor een volgende editie te weigeren. Dat zei EBU-baas Jean Philip De Tender in een Zweeds radiointerview.

Of AVROTROS überhaupt iemand gaat sturen is nog maar zeer de vraag. De omroep wil eerst dat de EBU een paar structurele aanpassingen doorvoert. Pas dan wordt de knoop doorgehakt of Nederland er volgende keer bij is.

Zwitserland en Luxemburg overwegen ook om niet meer mee te doen. De Tender meldt dat nog geen enkel land zich heeft teruggetrokken. Wie dat wil doen, heeft tot eind september de tijd. Dan wordt begonnen met alle voorbereidingen.

Lees ook
Ouders dumpen zieke tweelingbaby’s in bos ‘nadat ze ruim 10.000 euro aan donaties kregen’

Rapport
Gisteren bracht de EBU het langverwachte rapport naar buiten over het songfestival van 2024. Volgens de organisatie was er een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd, en de bevindingen hier van werd gister gedeeld.

De EBU heeft besloten een nieuwe functie, in de vorm van een ESC-director, te verzinnen. Degene die deze positie gaat invullen, moet ervoor zorgen dat alles ordentelijk verloopt.

Over de klachten die onder meer door winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug werden ingediend werd met geen woord gerept. Ook de diskwalificatie van Joost Klein werd niet nader toegelicht.
Aran Bade was totaal verbouwereerd. ”Ze trappen vooral een hoop open deuren in”, aldus de RTL Boulevard-verslaggever.

Op X vinden mensen het vreemd dat de EBU naar buiten brengt dat Joost weer mag komen. Op X wijst men erop dat er iets niet helemaal lijkt te kloppen:

Mason (56): “Mensen denken dat Sarah (26) bij mij is voor het geld, maar ze viel voor m’n innerlijk”

Meisje (9) verklapt geheim over vader klasgenootje, recherche doet dan gruwelijke ontdekking