in ,

Directeur werkt kapsel van onzekere leerling bij in plaats van straf voor dragen hoed

Een directeur van een middelbare school wordt geprezen nadat hij een van zijn studenten hielp met het bijwerken van zijn kapsel, in plaats van hem te straffen voor het dragen van een hoed.

Jason Smith, die werkt op de Stonybrook Intermediate and Middle School in Indianapolis, werd gevraagd in te grijpen een leerling weigerde zijn hoed af te nemen.

Het is namelijk tegen de kledingvoorschriften op school om een hoed of petje te dragen, zoals op veel scholen het geval is.

De leerling in kwestie, Anthony Moore, sprak daarna een half uurtje met een decaan, maar Jason snapte nog steeds niet waarom hij weigerde.

Jason legde uit aan CNN:
“Ik ging tegenover hem zitten en vroeg: ‘Wat is er aan de hand? Waarom doe je moeilijk, waarom weiger je je hoed af te nemen? Het is een vrij eenvoudig verzoek.’”

De jongen legde uit dat hij met zijn ouders naar de kapper was gegaan en dat het resultaat hem zwaar was tegengevallen.

Zowel Jason als de directeur vonden dat zijn kapsel er prima uitzag, maar erkende dat voor een 13 of 14-jarige ‘sociale acceptatie belangrijker is dan acceptatie door volwassenen’.

Lees ook  Met deze opblaasbare kroeg kom je de quarantaine wel door

Normaal gesproken worden leerlingen die zich niet aan de kledingvoorschriften houden gestraft of opgepikt door een ouder. Jason besloot echter een andere oplossing te proberen.

De directeur legde Anthony uit dat hij als sinds jongs af aan kapsels knipt. Hij liet hem een paar foto’s zien van de kapsels van zijn zoon om het argument kracht bij te zetten.

Daarna deed hij hem een voorstel: als Anthony zijn hoed af zou nemen, zou hij zijn kapsel bijwerken.

Na enige aarzeling ging de jongen ermee akkoord. Jason ging snel naar huis om zijn tondeuse te halen en vroeg de ouders om toestemming.

“Hij zei het niet meteen, maar ik had het gevoel dat hij niet uitgelachen wilde worden. De kapperszaak en het knippen van haar als zwarte mannen is erg belangrijk in de gemeenschap en je wil er op je best uitzien – het is gewoon een cultureel aspect.”

Lees ook  Inzamelpotje voor Ilano (5), jongen met ernstige huidaandoening, gestolen: “Dit is ronduit schandalig”

“Alleen al omdat ik zelf een zwarte man ben en uit die cultuur kom en weet je, ik denk echt dat meisjes er op die leeftijd toe doen, wat [betekent] dat uiterlijk er toe doet.

Hij was bang dat hij uitgelachen zou worden en we waren er vrij zeker van dat niemand het zou merken, maar hij bekeek het door zijn lens.”

Nadat Jason klaar was, ging Anthony terug naar de klas. Zonder hoed en tevreden met zijn nieuwe kapsel.

De leraar benadrukte dat als een leerling worstelt “we onszelf moeten afvragen wat er met dit kind is gebeurd in plaats van wat er mis is met het kind.”

Anthony’s moeder, Tawanda Johnson, prees de directeur voor de manier waarop hij de situatie aanpakte.

Beelden van Jason gingen viraal nadat deze op sociale media werden gedeeld. Gebruikers waren vol lof over deze directeur, die het welzijn van een kind belangrijker vond dan het stram vasthouden aan regels en de moeite nam het probleem te doorgronden.

België rouwt om peuter Camille, gestikt in ballon op de crèche

Familiedrama: vader berooft zoon en zichzelf van het leven