in

Dierenliefhebbers willlen verbod op paardenbeelden in draaimolens

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een duidelijk standpunt ingenomen tegen draaimolens met dieren, en roept op tot een einde aan deze praktijk. De organisatie benadrukt dat carrousels met dierenthema onbedoeld de uitbuiting van bewuste wezens vieren, waardoor kinderen het idee kunnen krijgen dat dieren uitsluitend bestaan voor menselijk vermaak.

Lees ook
Waarschuwing: gebruik om deze reden nooit gratis douchegel, zeep of shampoo in hotel

In een brief aan Chance Rides, de voornaamste fabrikant van carrousels in de Verenigde Staten, heeft PETA haar bezorgdheid geuit over het gebruik van dieren in draaimolens. Volgens PETA zouden deze carrousels moeten worden vervangen door attracties met alternatieve thema’s, zoals auto’s, vliegtuigen, bulldozers, ruimteschepen, regenbogen, vallende sterren en bezems. Deze wijzigingen zouden volgens de organisatie bijdragen aan het bewustzijn van kinderen over de ervaringen van dieren, waaronder angst, pijn, vreugde en liefde.

Lees ook
Wandelaars vinden lichaamsdelen in zakken in Eems-Vechtkanaal

Tot op heden heeft Chance Rides nog niet gereageerd op het verzoek van PETA, zoals gemeld door de Amerikaanse website The Hill.

Vermiste Christiana (84) dood gevonden

Regisseur trekt zich terug na incident met Paul de Leeuw