in

Dieren aan lot overgelaten op Drentse kinderboerderij – beheerders simpelweg vertrokken

Wie wordt er niet vrolijk van een kinderboerderij? Je hoeft geen kind meer te zijn om een lach op je gezicht te krijgen van een verzameling lieve beestjes. Ook voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is het genieten.

Hart voor dieren
Dat een kinderboerderij niet kan bestaan zonder beheerders snapt iedereen. En in bijna alle gevallen gaat het om een team van bevlogen mensen met hart voor de dieren.

Helaas komt het echter ook voor dat beheerders niet uit het juiste hout gesneden zijn, zo bleek gisteren maar weer.

Aan lot overgelaten
Dierenstichting Flappus uit Zwolle plaatste een hartverscheurend bericht op Facebook waarin het bescheef hoe een kinderboerderij net buiten Zwolle simpelweg was verlaten door de beheerders.

Lees ook  Gezin uit Texas zit 12 uur in auto zodat hond warm kan bevallen

Alle dieren waren simpelweg aan hun lot overgelaten, tot bezorgde buurtbewoners ingrepen en de eerste zorg verleenden en de stichting inschakelden.

De omstandigheden waarin de dieren leefden waren erbarmelijk: de dieren zaten tot aan hun buikjes in de modder en helaas bleken sommige dieren dusdanig ziek, dat zij door de dierenarts geëuthanaseerd moesten worden.

Buurtbewoners hoesten kosten op
Het verzorgen van de talloze konijnen en vogels brengt uiteraard flinke kosten met zich mee, die de ruimhartige buurtbewoners samen opgebracht hebben.

Lees ook  Honden bijten jong zeehondje dood bij Zeeuwse Neeltje Jans

De stichting dankt dan ook de lokale inzet en geeft aan dat het transporteren van de dieren in etappes zal plaatsvinden, gezien de aantallen. Ongeveer 45 konijnen gaan naar de opvang van Flappus zelf, evenals de volièrevogels en duiven.

De bedoeling is om voor alle dieren een beter thuis te vinden.

Zoiets vreselijks mag nooit meer gebeuren, aldus de stichting. En daar zijn wij het volmondig mee eens.

Hulde voor de buurtbewoners en hulpverleners. Zonder hen waren deze dieren ten dode opgeschreven geweest!

Twintig jaar cel voor man uit Rheden die zwangere minnares doodschoot

Lichaam gevonden in landingsgestel van vliegtuig op Schiphol