in

Dertig basisscholen in West-Brabant negeren kabinet en blijven maandag dicht: ‘Onze verantwoordelijkheid’

De ruim dertig basisscholen van Lowys Porquin in West-Brabant gaan maandag niet open. Dat maakt de organisatie woensdag bekend in een brief aan ouders.

,,We zien het als onze verantwoordelijkheid om onze scholen alleen open te stellen als we dit veilig, verantwoord en uitvoerbaar kunnen doen. Na overweging zijn we tot de conclusie gekomen dat dat op dit moment niet mogelijk is.”

Het besluit geldt tot zeker de carnavalsvakantie, schrijft men. Onderwijs op afstand gaat wel door, net als noodopvang op de aangewezen centrale locaties.

Lees ook  Vrouw die niet weet dat ze zwanger is bevalt op het vliegtuig

,,Op deze manier hebben leraren ook langer de tijd om fysiek onderwijs ná de carnavalsvakantie goed voor te bereiden.”

Het bestuur van de scholen in de regio rondom Bergen op Zoom is onder meer tot het besluit gekomen vanwege de ‘onduidelijkheid over de opmars van de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant’, schrijft zij. Ook onduidelijkheid over de mogelijke derde golf en de ‘strenge quarantaineregels’ spelen mee.

Lees ook  Vrouw stuurt naaktfoto’s rond van haar vriendinnen en hun wraak ontspoort totaal

Scholen na weekend open
Op advies van het Outbreak Management Team (OMT) besloot het kabinet afgelopen weekend dat scholen in het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en kinderopvang vanaf maandag weer open kunnen.

Binnen het onderwijs wordt daarop met twijfel gereageerd, zo wil onderwijsvakbond CNV dat leraren beter getest en beschermd worden.

Ook basisschool Het Palet in Hapert maakte deze week bekend dicht te blijven. Volgens directeur Gerard Smetsers kreeg dat besluit veel bijval.

Zwembadfoto jaagt ouders over de hele wereld stuipen op het lijf: “Ik kon het kind echt niet zien”

Nederlander (57) geeft zichzelf aan na doden echtgenote en zoon op bungalowpark