in

De schoolfoto’s van Karins zoon zijn vreselijk: ‘De juf had beter moeten kijken’

Karins zoon is inmiddels vier jaar en gaat sinds dit jaar naar de basisschool. Daar horen de eerste schoolfoto’s dan ook bij. De foto’s waar Karin* (33) zich enorm op had verheugd, blijken uiteindelijk vreselijk te zijn.

“De eerste schoolfoto is toch iets waar iedere moeder zich op verheugt. Ik was dan ook helemaal voorbereid om een mooi exemplaar te ontvangen, maar ik schrok heel erg van het resultaat.

Vreselijke schoolfoto’s
Net zoals iedere andere moeder, ben ik gek van foto’s van mijn kinderen. Sinds ik moeder ben geworden, staat de hele camerarol op mijn telefoon dan ook vol met foto’s van mijn zoon. Van pasgeboren baby in het ziekenhuis tot zijn eerste rookworst bij de Hema. Noem het cliché, maar ik leg alles vast.

Lees ook
Konijn met plastic zak aan pootje ‘uit rijdende auto gegooid’

Op het moment dat we de aankondiging kregen dat er schoolfoto’s gemaakt zouden worden, was ik dan ook heel enthousiast. Weken van te voren zocht ik een leuke outfit die mijn zoon kon dragen. We zijn tijdig naar de kapper geweest en ik heb zelfs zijn glimlach voor de spiegel geoefend. Mijn man vond het allemaal overdreven, maar ik noem het een gezonde portie enthousiasme.

Op de dag van de schoolfoto’s zag mijn zoon er stralend uit. Nieuwe schoenen, schoon nieuw overhemdje, zijn haartjes gewassen en in de gel; hij zag er perfect uit. Later vroeg ik aan mijn zoon hoe het ging. Hij vertelde dat de fotograaf heel grappig was en hij een mooie lach had gegeven. Ik had dus hoge verwachtingen en hoopte dat de foto’s leuk zouden zijn.

Een paar weken later kreeg ik de opties voor de schoolfoto’s binnen. Ik kon kiezen of ik ze digitaal of geprint wilde hebben. Ook kon ik ze zelfs als sleutelhanger bestellen. Dolenthousiast opende ik de foto’s, maar ik schrok heel erg. De foto’s waren vreselijk.

Lees ook
Man dankt jeugdige looks aan het drinken van eigen urine

Een gigantische snottebel
Op iedere foto hing er namelijk een gigantische snottebel aan de neus van mijn zoon. Letterlijk iedere schoolfoto was verpest door die groene vieze vlek op zijn gezicht. Ik was woedend en teleurgesteld. Teleurgesteld omdat ik had verwacht en gehoopt dat het leuke foto’s zouden worden. Woedend omdat ik niet kon begrijpen dat de juf of fotograaf niets had gezegd.

Ik snap ook wel dat een fotograaf heel druk is. Hij had waarschijnlijk een drukke dag en zal honderden kinderen voor zijn lens hebben gehad. Toch verwacht ik dat hij zijn baan serieus neemt en zijn job goed doet. Je ziet toch wel dat een kind een snottebel heeft? Het was niet eens een subtiel klein snotje; het was gewoon walgelijk.

Mijn man heeft de digitale optie besteld, in de hoop dat we het kunnen fotoshoppen. Nu zijn wij zelf niet heel handig met fotoshop, dus waarschijnlijk zullen we mijn zwager vragen om te helpen. Het blijft frustrerend. Ik betaal dus nu voor foto’s terwijl ik ze vreselijk vind.”

Man overleden nadat hamer van grote hoogte op hoofd valt in Noordwijk

Meester ontslagen voor filmen van kinderen tijdens het omkleden