in ,

Dokter behandeld een ‘dwarsliggende’ baby. Blijf nu goed kijken als hij op haar buik drukt

Liam Muckleston besloot het bezoek van zijn vrouw aan het ziekenhuis op te nemen met zijn smartphone. Hij deed dit om iets bijzonders met de wereld te delen.

Tijdens de video was zijn vrouw 36 weken zwanger. Echter, de baby was dwars komen te liggen in de baarmoeder. Dit wordt ook wel ‘stuitligging’ genoemd.

De meeste mensen weten dat dit heel gevaarlijk kan zijn tijdens de bevalling. Stuitligging treedt op wanneer het kind in de vruchtzak ligt met zijn knieën, voeten of z’n achterste richting naar beneden.

Als dit gebeurt tijdens de bevalling kunnen er een hoop complicaties optreden. Voor zowel de moeder als het kind.

Lees ook  Parkeerder Amsterdam wijzigt ND in DN: ’Creatief, maar niet legaal’

Bij een zwangerschap zonder complicaties is het de bedoeling dat het hoofdje er als eerste uitkomt tijdens de bevalling.

Hoewel een keizersnede een relatief veilige keuze is bij een stuitligging, kunnen er alsnog complicaties optreden zoals:

Zuurstoftekort en schade aan de hersenen en de schedel. Ook kan het gevolgen hebben voor de moeder. Een bevalling draagt altijd risico’s met zich mee.

Mocht de mogelijkheid en tijd er nog zijn moet de baby naar een veiligere positie gebracht worden. Dat is ook precies waarom de volgende video zo ontzettend bijzonder is. De dokter in de video legt de baby in slechts minuten weer in goede positie voor de bevalling.

Lees ook  Ruftend rijk worden: vrouw verdient 25 duizend dollar met verkoop van eigen scheten

Het idee is dat de dokter met zijn blote handen de baby omdraait in de vruchtzak doormiddel van een paar minuten durende massage.

Als eerste injecteert de arts de moeder met een tocolytisch medicijn om de baarmoeder te ontspannen en contracties voorkomen. Vervolgens duwt hij naar beneden en rolt de foetus naar een goede positie.

Wat een ongelooflijk bijzonder moment!

Beste vrienden gebruiken al 47 jaar dezelfde verjaardagskaart om elkaar te feliciteren!

Leg jij ook toiletpapier op de toiletbril? Nooit meer doen. Je maakt het alleen maar erger!