in

Man Daniel D. (40) steekt vrouw dood in bijzijn van hun kinderen

Voor het doodsteken en wurgen van zijn vrouw Justina is Daniel D. (40) uit Rotterdam door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had alleen om tbs gevraagd, omdat D. door zijn door deskundigen vastgestelde schizofrenie volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens het misdrijf.

De echtgenoot was ervan bijvoorbeeld van overtuigd dat ‘zigeuners’ achter hem aan zaten vanwege schulden.

Verder beschuldigde hij zijn vrouw van vreemdgaan. Over die vermeende affaire zouden ze in aanloop naar die fatale dag ook ruzie hebben gehad.

Volgens de rechtbank Rotterdam lijdt D. inderdaad aan een psychische ziekte, maar paste de agressieve uitbarsting op 29 augustus 2019 niet bij zijn paranoïde en schizofrene gedrag.

Lees ook  Ex-politieman beschuldigd van misbruik vier jongetjes: ‘Hij zat in mijn onderbroek of het een grabbelton was’

Daarbij zou de Roemeen zich juist isoleren en terugtrekken. Een direct verband met het steken en wurgen van zijn vrouw is er daarom niet, stelden de rechters. ,,En dus is de verdachte strafbaar’’, klonk het vonnis.

”Drie jonge kinderen zullen verder moeten opgroeien buiten het ouderlijk huis en zonder de steun en liefde van de moeder”

‘Recht op leven ontnomen’
Drie jaar cel en tbs met dwang was daarmee gepast, aldus de rechters. ,,Verdachte heeft haar het recht op leven ontnomen.

Drie jonge kinderen zullen verder moeten opgroeien buiten het ouderlijk huis en zonder de steun en liefde van de moeder.’’

Lees ook  3 jaar cel geëist voor ver krachten van Doetinchemse vrouw die geen s*ks meer wilde: ‘Als je over 5 minuten niets hoort, bel dan 112'

Justina kwam door acht messteken om het leven. Ook was haar hals doorgesneden en vonden onderzoekers striemen van wurging in haar nek.

De drie kinderen van het stel waren deels getuige van het drama. Ze zagen hoe Daniel D. zichzelf en zijn vrouw opsloten in hun slaapkamer, waarna de dochters van 3, 5 en 7 jaar hun moeder hoorden gillen. Ze rammelden aan de dichte deur en zagen daarna van onder de deur bloed en een mes.

Bovenburen, die de kids aantroffen voor de deur van de woning, alarmeerden de politie. Die vonden de overleden Justina en zwaargewonde D. Hij had zichzelf neergestoken maar overleefde.

Stel sleept hond voort achter auto: bloedspoor van 120 meter

Syrische actrice in Zwolle met snoer gewurgd