in ,

Daarom wil de poes mee met je naar het toilet – het is meer dan je denkt

Een van de grote voordelen van een kat in huis te hebben is dat je altijd gezelschap hebt.

Ze wachten je op aan de deur, kruipen bij je in de zetel wanneer je televisie kijkt, en slapen samen met je in bed.

Maar hoe leuk het ook is wanneer je kat tegen je benen aan streelt, het is niet altijd voor wat je denkt.

Soms hebben katten de neiging om hun baasje te volgen tot in het toilet. En als ze niet krijgen wat ze willen, kunnen ze hevig tekeer gaan.

Dat katten vreemde en grappige trekjes hebben, daar bestaat geen twijfel over. Maar een van de vreemdste trekjes is dat katten geobsedeerd zijn met toiletten.

Als de kat naar het toilet moet, wil ze met rust gelaten worden. Maar wanneer haar baasje naar het toilet gaat, volgt ze hem tot in het toilet. Waarom?

Het is een probleem die veel mensen zich afvragen. Ook experts kunnen de vraag maar moeilijk beantwoorden.

En zelfs wanneer experten geen pasklaar antwoord klaar hebben, bestaan er verschillende theorieën over waarom katten hun baasjes zo graag het toilet in volgen.

Dit is een lijst van vijf redenen waarom katten met je mee willen naar het toilet.

1. Ze voelt zich kwetsbaar
Volgens dierenarts Kathryn Primm zou het antwoord zijn omdat katten zich eenzaam en kwetsbaar voelen.

Want ook al zijn katten uitstekende jagers, het blijven kleine en kwetsbare dieren.

Volgens Primm zouden katten een prooi kunnen zijn voor onbekende roofdieren, tenzij hun baasje er is om hen te beschermen.

Dus wanneer jij je als baas en beschermer van het huis gaat “opsluiten” in het toilet, dan kan de poes zich minder veilig voelen als normaal, en daarom wil ze je zo snel mogelijk vinden. Ook al is dat in het toilet!

Lees ook  Iedereen is plots stapelzot van TikTok-juf Kim en je snapt al snel waarom (foto’s/video)

2. Ze is nieuwsgierig
Er zijn maar weinig dieren zo nieuwsgierig als poezen. Wanneer we naar het kleinste kamertje gaan en de deur sluiten, weten ze dat we iets mysterieus doen. Misschien trekken we wel op met andere poezen en maken we nieuwe vrienden?

Daarom wil de poes weten wat je precies in dat kleinste kamertje doet. Het is hun gebied, en ze moeten volledige controle hebben over wat er gebeurt, of als er zich een indringer schuil houdt.

Nieuwsgierigheid kan de reden zijn waarom poezen miauwen, huilen en aan deuren krabben wanneer ze het toilet niet binnen mogen. Dat zegt alvast dierenarts Primm.

3. Ze wil aandacht
Katten leren snel. En ze kennen onze routines. Wanneer we naar de badkamer gaan, weten ze dat we nergens heen zullen gaan.

Een reden waar vele experts over spreken is dat katten eindelijk de kans krijgen om in het centrum van de aandacht te staan. En zoals je al weet, houden katten van aandacht!

“Katten weten dat als we op het toilet zitten, we vol aandacht zijn. Tegenwoordig zijn we zo druk bezig en afgeleid dat vele katten zoeken naar een moment waarin we hen volledige aandacht kunnen geven,” zegt expert Mikel Delgado aan Inverse.

Ook biologe Imogene Cancellare heeft een gelijkaardige theorie.

“Ik denk dat ze het centrum van het universum willen zijn, en ze hebben geleerd dat mensen niet veel doen wanneer ze op die vreemde waterstoel zitten,” vertelt ze aan Inverse.

Lees ook  Vrouw brengt eigen zoon om het leven door hem in kast op te sluiten, slaat daarna de hand aan zichzelf

4. De poes “moet” binnenkomen
Volgens dokter Kathtryn Primm maakt de kat voortdurend schattingen van zijn grondstoffen om zijn prioriteiten te bepalen.

De grondstoffen met de grootste waarde zijn diegene die de kat meteen wil en die een actie vereisen.

Wanneer er een competitie-element bij betrokken is, wordt die motivatie zelfs nog sterker. Dat is dus ook het geval in de eeuwige strijd om naar het toilet te willen.

Jij hebt iets (een toilet) wat de kat niet heeft, wanneer ze de toegang wordt geweigerd. En omdat jij iets hebt dat de kat niet heeft, moet ze het ook hebben. Onmiddellijk!

Maar, gek genoeg, wanneer je je kat binnen laat, dan is het niet zo prettig meer voor haar, en wil ze opnieuw weg…

Ach, poezen, ze hebben een bijzonder karakter!

5. Ze houdt van je!
Om af te sluiten. Als je een poes hebt die je constant volgt en tegen je benen aan schuift, betekent dit vaak dat de kat echt van je houdt.

Volgens Catster bewijst zo’n gedrag dat de kat oprecht geïnteresseerd in je is, en bij je wil zijn. Op die manier uiten ze hun liefde.

De badkamer is dus geen uitzondering. Wanneer de kat je vergezelt naar het toilet, is het misschien gewoon omdat ze tijd met je wil doorbrengen, want ze houdt van je!

Volgt jouw kat je ook tot in het toilet, of blijft ze buiten wachten? Vertel het ons in het commentaar onderaan! Deel zeker ook dit artikel als je ook van katten houdt!

Verkoper lachgas moet Amsterdam boete van miljoen euro betalen

Lichaam gevonden bij flat, mensen maken foto’s vanaf balkon