in

Daan helpt mensen uit de sneeuw met pick-uptruck: ‘Al vijftig man gered’

Hij is normaal gesproken dakdekker, maar door het winterse weer kan Daan Jansen het dak niet op. Daarom heeft de 35-jarige man uit Deventer nieuw werk bedacht: hij bevrijdt mensen uit de sneeuw met zijn pick-uptruck.

De actie begon als een geintje. “We dachten: we zetten voor de grap een advertentie op Facebook. Inmiddels is het een beetje uit de hand gelopen”, vertelt hij aan EditieNL.

Redder in nood
Jansen heeft tot nu toe zo’n vijftig man in de regio Deventer uit de sneeuw gered. “Mensen willen weer gaan rijden, ze denken dat de wegen begaanbaar zijn. Ze zitten bijvoorbeeld vast in de sneeuwdrempel die door sneeuwschuivers is ontstaan.”

Lees ook  Man (28) vast voor vernielen tientallen auto’s en scooters in Arnhem

“Het zijn meestal personenauto’s van oude vrouwtjes, maar ook veel bestelbusjes van PostNL.” Zo heeft Jansen een bezorger bevrijd die van acht uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags vast zat met zijn voertuig.

“Hij was er helemaal klaar mee, de tranen stonden in z’n ogen. Hij moest nog wat pakketjes bezorgen maar hij zag het niet meer zitten en is naar huis is gereden met een volle bus.”

Lees ook  Relatie Erica Meiland en privédetective alweer voorbij

En hij was niet de enige. Verderop vond Jansen nog meer ‘slachtoffers’. “De hele wijk stond vast.”

Geen dank
Ondanks zijn inspanningen hoeft Jansen niks terug voor zijn hulp. “Ik doe het voor de leuk, om mensen te helpen”, legt hij uit. “Ik vind het zielig om ze te laten staan langs de kant van de weg.”

Zien: Langebaanschaatster Joy Beune gaat volledig uit de kleren voor FHM!

Agenten redden klein meisje die onder ijs terechtkomt