in

Conciërge (56) opgepakt voor seks met kwetsbare leerlinge (16)

Een 56-jarige man is op woensdag 14 december 2022 aangehouden in zijn woning in Helmond. Hij zou gedurende langere tijd seksueel contact hebben gehad met een minderjarig meisje.

Bij de politie werd kort voor de aanhouding melding gedaan door Veilig Thuis, dat onder meer alarmerend appcontact tussen de man en een kwetsbaar meisje van 16 had ingezien. Uit verder onderzoek kwam de verdenking naar voren dat de man al enige tijd seksueel contact had met het slachtoffer.

Lees ook  Vrouw (54) dood aangetroffen in bakkerij: Mogelijk zelfmoord door hoge kosten

Het slachtoffer zat op een school voor speciaal onderwijs. De verdachte was op die school werkzaam als conciërge en gaf het betreffende meisje ook muziekles bij hem thuis. In het onderzoek zijn vooralsnog geen aanwijzingen naar voren gekomen dat hij soortgelijk contact onderhield met andere minderjarigen.

Ouders en school geïnformeerd
De ouders van het slachtoffer en de betreffende school zijn door de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding. De verdachte is op 16 december voorgeleid aan de rechter-commissaris en verscheen op 29 december voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant. Die bepaalde dat de man het verdere onderzoek in vrijheid mag afwachten.

Lees ook  Dochtertje (9) van vermoorde Eva Balogh had een vermoeden: 'Mama is door papa vermoord'

Kind (1,5) aangevallen door hond: arm en been geamputeerd

Man laat geslachtsdeel zien in trein en plast in eigen mond