in

Celstraf voor ‘vaderlijke’ Holtenaar die buurmeisje (15) mis bruikte en zwartmaakte

Een Holtenaar (50) moet anderhalf jaar de cel in omdat hij zijn destijds 15-jarige buurmeisje s*ksueel mis bruikte. Toen het mis bruik bekend werd, loog hij over haar leeftijd en verspreidde hij roddels over het slachtoffer.

Tegen de man werd drie jaar geëist, omdat het OM van mening was dat de man haar vaker mis bruikte.

De rechtbank noemt de verklaringen die ze aflegde ‘authentiek en betrouwbaar’, maar zegt dat verder onafhankelijk bewijs ontbreekt. En daarmee is er niet genoeg bewijs om de 50-jarige ook daarvoor te veroordelen.

Vreemde knuffel
De rechtbank acht wel bewezen dat de man haar in 2013 misbruikte, vlak voor haar zestiende verjaardag. Ze kwam van jongs af aan bij haar buren om te spelen met de kinderen.

Lees ook  Buren vinden dode man vastgebonden in woning Utrecht, twee verdachten aangehouden

Ze ging in 2012 zelfs mee met het gezin op vakantie in het buitenland. Daar gebeurde voor het eerst iets waar ze wat ongemakkelijk van werd; een knuffel die net iets meer leek dan een ‘vaderlijke’, geruststellende omarming.

Volgens de rechtbank heeft de man de vertrouwensband misbruikt die hij had met zijn ‘onzekere, timide buurmeisje’ door s*ks met haar te hebben.

De echtgenote van de verdachte kwam erachter dat iets speelde door een hoge telefoonrekening. Ze confronteerde haar man, die bekende dat hij inderdaad s*ks had gehad, maar dat zij degene was die hem verleidde. Hij kon ‘geen weerstand bieden’, was zijn verklaring.

Lees ook  Op geniale wijze je afgetrapte Megane verkopen op Marktplaats doe je zo

Roddels
Met dat verhaal gingen de buurman en zijn vrouw naar de ouders van het meisje. Ze hadden haar eerst onder druk gezet die lezing te bevestigen.

Vervolgens werd deze roddel rondgesproken in de buurt, waar het slachtoffer veel last van ondervond.

Uit het vonnis van de rechtbank blijkt dat er helemaal niets klopt van het verhaal dat zij hem verleid zou hebben. De 50-jarige “stelde zijn eigen behoefte boven dat van het meisje”, schrijft de rechtbank.

Man (36) steekt ex-vriend van zijn vriendin dood, maar krijgt geen straf

Nog een heftige video van ruzie Lil Kleine en vriendin Jaimie Vaes uitgelekt