in

Buurtbewoners Middelburg speculeren erop los: waarom moest Tim (15) dood?

Buurtbewoners speculeren erop los, maar het motief achter de steekpartij die de 15-jarige Tim van der Steen uit Middelburg zondagmiddag fataal werd, is nog altijd niet duidelijk. De politie heeft twee jongens aangehouden.

“Ik heb gehoord dat het over vijftig euro ging”, weet een buurtbewoner. “Hij kwam ze (de verdachten, red.) hier tegen, is weggerend en gevallen en toen hebben die jongens, de daders, hem zeven keer in zijn nek gestoken. Echt heftig.”

Weer een andere buurtbewoner vertelt aan Hart van Nederland dat hij gehoord heeft dat het om een meisje zou gaan.

“Dan gaat het eigenlijk om helemaal niets”, verzucht hij. “Het leven van een 15-jarige jongen zomaar uit het leven gestoken.”

Lees ook  Vermiste Esther (46) uit Den Bosch is dood gevonden

‘Leuk, geinig jochie’
Het komt nieuws van het overlijden van Tim komt hard aan in de Zeeuwse stad. “Het was een leuk, geinig jochie.

Een kind, stoer, maar dat hoort bij die leeftijd”, vertelt een vrouw die de jongen kende. “Alleen foute vrienden helaas”, weet een ander. “Diep en diep triest dat het zover moest komen.”

Bij voetbalclub Jong Ambon waar Tim voetbalde heerst ongeloof. “We hebben spelers en ouders dinsdagavond op verzoek van de familie al verteld dat Tim het niet zou redden.

Dat kwam heel hard binnen. Er was ongeloof, boosheid en er vloeiden tranen”, vertelt clublid Marits Sep. “We houden ons clubhuis open, zodat spelers steun bij elkaar kunnen zoeken.’’

Lees ook  Dode en zwaargewonde na ongeluk op A7 in Noord-Holland

‘Zó heftig!’
Burgemeester Harald Bergman laat weten dat er al nagedacht wordt over een stille tocht. “Wij denken als gemeente natuurlijk mee en hebben nauw contact met hen.”

Ook bij Bergman kwam de dood van Tim hard aan. “Je probeert het je voor te stellen, en ook weer niet, want het is zó heftig!”

De politie liet woensdag weten twee verdachten te hebben aangehouden. Een 15-jarige jongen uit Steenbergen en een 16-jarige jongen uit Rilland. Zij worden donderdag verhoord.

Politie vraagt hulp in onderzoek naar vermiste Ercan Öztürk, wie heeft deze kuil gegraven?

Politie zoekt twee jonge meisjes met bruine haren