in

Buurt in Den Helder is bang na kogelregen: ‘Moeten er eerst doden vallen?!’

In Den Helder is zondagavond een woning aan de Steengracht onder vuur genomen. Ook het huis daarnaast werd geraakt.

Volgens buurtbewoners is het vaker hommeles bij de beschoten woning en daarom willen ze dat de burgemeester ingrijpt.

De melding van de beschieting kwam even na 22.30 uur binnen. Volgens de politie waren er knallen gehoord in de buurt van de Keizersgracht.

Toegesnelde agenten zagen even verderop op de Steengracht dat er meerdere inslagen waren in een dichtgetimmerde woning in de straat. De schutters waren toen al gevlogen.

‘Poef, poef, poef’
Bij daglicht is de schade goed te zien. Het dichtgetimmerde huis is meerdere keren geraakt. Maar ook het huis van de buren bleef niet ongedeerd.

Lees ook  Zien: De kans is groot dat we dit te horen krijgen op de persconferentie van 14 september

“Vanmorgen zag ik ineens een gat in mijn raam. Ik wist meteen dat het niet voor de buren bedoeld was”, vertelt bewoner Cees Jansen.

“Ik woon hier al 35 jaar en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dat was wel even schrikken ja”, zegt hij tegen Hart van Nederland.

“We hoorden poef, poef, poef, poef, poef. We dachten eerst dat het vuurwerk was. Dit is echt schrikken”, vertelt buurtbewoner Mike Lierens. “Er gebeuren wel vaker rare dingen hier, er is veel gedoe bij dit huis. Het zijn duistere praktijken.”

Buurt is het zat
De Heldernaar vindt het dan ook dat het meer dan genoeg is geweest bij het pand. “De politie doet er niets aan en de gemeente ook niet. Moeten er eerst doden vallen? De burgemeester moet nu ingrijpen”, zegt hij boos.

Lees ook  Miranda Boer uit Assen vermist

Een buurvrouw denkt ook dat er iets niet pluis is in de beschoten woning. “Vreselijk. Het is niet de eerste keer dat er hier iets gebeurt. De burgemeester moet ingrijpen, weg met die gasten”, stelt ze.

Bij de schietpartij vielen geen gewonden. Van de daders ontbreekt nog altijd ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt ook op camerabeelden.

Mensen die meer weten over de beschieting worden opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Trombosespecialist: “Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren”

Man (77) in Noordwijkerhout kort na eerste Pfizer-prik overleden