in ,

Buik van zwangere vrouw barst bijna open – dokters verrast met haar enorme buik

Tijdens 9 maanden zwangerschap kan er heel wat gebeuren. En hoewel je je uitstekend kunt voorbereiden op de komst van de kleine spruit, kunnen er nog steeds heel wat complicaties opduiken.

Toen Amber Cumberland zwanger was van haar eerste kind, waren dokters verrast met haar grote buik.

Na de geboorte bleek dat er een speciale reden was voor die grote buik. Dat schrijft Daily Mail. Eigenlijk is het een mirakel, toch? Dat vrouwen een ander leven in hun lichaam kunnen dragen?

Maandenlang bloeit een nieuw leven open, wachtend om verwelkomd te worden in de wereld voor de allereerste keer.

Al vroeg tijdens de zwangerschap waren dokters gefascineerd door Ambers buik.

Ze was in blijde verwachting van haar eerste kind, en haar buik was indrukwekkend groot beginnen groeien.

Daardoor begonnen de artsen zich af te vragen of ze misschien een tweeling verwachtte.

In de echografie waren geen twee kinderen te zien, maar haar buik bleef elke dag verder groeien.

“We speelden een spelletje telkens we naar de supermarkt gingen om te zien of iemand iets zou zeggen over de grootte van mijn buik, en iedere keer was het zo,” vertelt ze aan Daily Mail.

Gedwongen keizersnede
De baby in haar buik groeide tot de gemiddelde grootte van 36 weken en werd geschat op 8 kilo.

Lees ook  Vrouw wordt wakker met ‘haaienhand’ na niersteenoperatie

Dat het kind 8 kilo woog, bleek later niet juist te zijn, maar de baby schreef hoe dan ook geschiedenis. Toen de bevalling er zat aan te komen, was het een dramatische bevalling.

Door de grootte van de baby kon Amber de baby niet geboren laten worden, ook al had ze 20 centimeter opening.

De dokters stelden vast dat het kind vast zou komen te zitten en niet normaal geboren zou worden als ze niet zouden kiezen voor een keizersnede.

“Tijdens de keizersnede, moesten twee personen haar vasthouden.”

“De kleren die we hadden meegebracht, pasten niet. Maar gelukkig hadden we extra kleertjes bij en het ziekenhuispersoneel bezorgde ons ook grotere luiers.”

“De verpleegsters in het ziekenhuis stopten zelfs tijdens hun werkuren om naar het kleine kind te kijken. Ze gingen zelfs op de foto met het kind omdat ze zo groot was.”

Ontdekking op de weegschaal
Door haar grote zwangere buik ontdekten de dokters dat Ambers lichaam erg had afgezien door de zware baby.

“Mijn buikspieren waren helemaal beschadigd waardoor dokters nauwelijks het onderscheid konden maken tussen de keizersnede en mijn wonden, en ze zeiden dat het het ergste was dat ze ooit hadden gezien.”

Haar kleine dochtertje, Emilia, is op verschillende manieren speciaal voor haar. Toen ze werd geboren, zeiden de dokters dat ze het zwaarste kind ooit was in Engeland.

Lees ook  Mannen die Audi rijden hebben een kleinere snikkel dan gemiddeld

Emilia woog bijna 6 kilo toen ze werd geboren.

Toen ze tevoorschijn kwam, was Scotts gezicht volledig wit en alle dokters keken elkaar in schok aan. Ze brachten haar naar me toe en zeiden “Proficiat met je peuter”!

Complicaties na geboorte
Door haar zware gewicht kon Amber haar kind geen borstvoeding geven en moest ze lange tijd in het ziekenhuis verblijven om te kunnen genezen.

Nu, een hele poos later, zal ze opnieuw medische zorgen blijven krijgen door de complicaties die ze heeft opgelopen door de grootte van haar buik.

“Mijn lichaam voelt nog steeds helemaal verlamd, vooral rond mijn navel, waar de zenuwen het helemaal hebben laten afweten.”

“Door de wonden aan mijn buikspieren zijn de hechtingen zeer gevoelig en moet ik echt extra voorzichtig zijn,” zegt Amber.

“Ik kan Emilia geen borstvoeding geven omdat ze zo zwaar is en mijn organen zijn ook niet beschermd. Maar ik word snel terug de ouwe.

Ik voel me wel nog steeds even ongemakkelijk in mijn lichaam als toen ik zwanger was. Maar ik voel me al iets beter en heb geen zenuwschade meer, dus ben ik hier erg dankbaar voor.”

“We zijn allebei zo blij voor onz prachtige, kleine meisje.”

De Jonge: 1,5 meter kan met testen mogelijk al in juni deels weg

Twee mannen nemen wraak op restaurant door meer dan duizend kakkerlakken naar binnen te gooien