in

Brusselse jongeren achtervolgen politieagent en slaan hem in elkaar

Brusselse jongeren hebben maandagavond een politieman van de zone Brussel-Zuid in elkaar geslagen. Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd aan onze redactie.

Een politieman in burger was maandagavond rond 18.45 uur aan het wandelen vlak bij het Jacques-Franckplein in Sint-Gillis.Plots achtervolgden ongeveer veertig jongeren de dertiger.

Volgens Het Nieuwsblad sloegen ze de politieman in elkaar met stokken, een kruk en een baseballbat. De politieman is zeven dagen werkonbekwaam. Hij is niet levensgevaarlijk gewond geraakt.

Lees ook  Mysterieuze held springt van brug om kindje (2) te redden

Uiteindelijk konden enkele handelaars uit de buurt tussenkomen. Het Nieuwsblad bericht dat de politieman mogelijk werd toegetakeld uit wraak voor het harde politieoptreden tijdens La Boum 2.

De politie vermoedt eerder dat spanningen tussen groepen jongeren van het Jacques Franckplein en de nabijgelegen Marollen hebben meegespeeld.

“De sfeer tussen die twee groepen er de laatste dagen gespannen”, aldus politiewoordvoerster Sarah Frederickx. “Mogelijk heeft dat er iets mee te maken gehad.”

De politieman was tijdens de aanval niet aan het werk. Jongeren op het plein herkenden hem toen hij in burgerkleding voorbijwandelde.

Lees ook  Nóg besmettelijkere coronavariant rukt op: in Engeland snel, in Nederland is RIVM nog niet ongerust

De agent, die voor de lokale antioverlastbrigade Uneus werkt, is op het plein een ‘bekend gezicht’. Sint-Gillis, en dus ook het Jacques Franckplein is zijn normale werkterrein.

De politie patrouilleert regelmatig op het plein. Het plein staat bekend voor overlast vanwege hangjongeren.

Er wordt ook drugs verhandeld op het plein. De politie is er in het verleden ook al geviseerd door jongerenbendes.

Amersfoorter gekneveld en met benzine overgoten in eigen huis: ‘Stil of ik steek je in de fik’

Vrouw die niet weet dat ze zwanger is bevalt op het vliegtuig