in

Broer Peter R. de Vries wil straatnaam en monument voor vermoorde misdaadverslaggever

Wouter de Vries, de jongere broer van de vorige week overleden Peter R. de Vries, hoopt dat er een monument voor de misdaadverslaggever komt. Daarnaast roept hij burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op een straat naar De Vries te vernoemen.

Om de nalatenschap van zijn broer te eren zou het werk dat hij deed gemeengoed moeten worden, vindt Wouter de Vries. “Ik zelf zit niet te wachten op een standbeeld van m’n broer, maar ik zit wel te wachten op een monument van Peter R. de Vries”, zei hij vrijdagavond in de talkshow ‘Humberto’ op RTL 4. “Dat moet een monument zijn waarbij we als maatschappij stilstaan. Een soort monument waar je terugdenkt aan iets, maar ook vooruitkijkt.”

Lees ook  Dronken man in tijgerstring valt in slaap bij McDrive

Ook roept Wouter de Vries de Amsterdamse burgemeester op een straat te vernoemen naar zijn broer, die op 6 juli werd neergeschoten en op 15 juli aan zijn verwondingen overleed. “Gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam.” Diens kinderen Royce en Kelly zouden de plek moeten kiezen.

Overigens is er een paar dagen geleden al een petitie geopend met een oproep aan de gemeente Amsterdam om de Lange Leidsedwarsstraat, waar De Vries werd neergeschoten, naar hem te vernoemen. Die petitie was vrijdagavond laat nog geen 400 keer ondertekend.

Principes
Wouter de Vries noemde het verder “een schandaal dat ouders van een vermoord kind een laatste strohalm moeten hebben die Peter was. Een schandaal in een rijk land als Nederland”, daarmee doelend op het feit dat De Vries vaak door zijn vasthoudendheid (moord)zaken tot een oplossing wist te brengen, waar de geëigende instanties hadden gefaald. De misdaadverslaggever onderhield ook jarenlang contact met nabestaanden van slachtoffers.

Lees ook  3-jarige verliest tenen bijna na spelen op strand – nu waarschuwt zijn moeder voor het gevaar in het zand

Maar daar zat ook een keerzijde aan: “Peter is de afgelopen twee weken geroemd om al z’n daden en z’n principes. Ik wil er wel op wijzen dat die principes, ook al steunen we die als familie diep in ons hart, wel ook heel veel verdriet opleveren. Want Royce en Kelly zijn wel hun vader kwijt”, aldus Wouter de Vries bij Humberto.

 

Ouders direct terug van vakantie nadat dochter feestje organiseert, 6 aanhoudingen

Britney Spears choqueert fans met topless foto op Instagram