in

Broer (1,5) en zus (9) op step sterven bij ongeval met vrachtwagen

In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend om 9.15 uur twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen.

De aanrijding gebeurde op het kruispunt van de Lange Leemstraat met de Sint-Vincentiusstraat. De twee kindjes, een meisje van 9 jaar en haar broertje van anderhalf, staken met een step de weg over en werden gegrepen op het zebrapad.

“Ik hoorde rond 9.15 uur een enorme schreeuw. Het ging echt door merg en been”, getuigt Rita, die even verder in de Breughelstraat woont.

De vrouw ging meteen ter plaatse. “We zagen direct hoe ernstig de situatie was”, vertelt ze. De hulpdiensten uit het 100 meter verder gelegen Sint-Vincentiusziekenhuis waren razendsnel ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

Lees ook  Man poept veertig dagen niet: 'Zijn darm kan exploderen

De politie bevestigt dat het gaat om een meisje van 9 jaar en haar broertje van 1,5 jaar schrijft HLN.

Dagkamp
De kindjes zouden op weg geweest zijn met hun mama naar een dagkamp in het schooltje in de straat.

Ze wilden op hun step de Lange Leemstraat oversteken ter hoogte van de verkeerslichten. De politie is ook ter plaatse met haar dienst slachtofferhulp.

Lees ook  Meisje (2) valt van 12 hoog, passerende ‘superheld’ kan haar net opvangen

Het kruispunt in kwestie zal allicht nog een hele tijd afgesloten blijven voor onderzoek. Ook de betrokken vrachtwagen is nog ter plaatse.

De vrachtwagenchauffeur is in shock naar het vlakbij gelegen Sint-Vincentiusziekenhuis overgebracht.

Volgens buurtbewoners zou de vrachtwagen vanuit de Sint-Vincentiusstraat gekomen zijn en tegelijkertijd groen licht gehad hebben met de voetgangers.

Hij is linksaf gedraaid richting Lange Leemstraat en heeft de kindjes wellicht niet gezien. Een verkeerskundige zal de exacte omstandigheden nu onderzoeken.

Ook het tramverkeer loopt momenteel hinder op.

Sylvana Simons wil gelijk weg uit Nederland als er geen verandering komt

Medewerker ambulance randt patiënte aan tijdens massage: celstraf geëist