in

Agent vast voor vermissing Sarah (33): ‘Vrouwen kunnen veilig over straat’

Vrouwen kunnen veilig over straat. Die belofte doet de hoogste politiebaas van Groot-Brittannië na de arrestatie van één van haar eigen mensen.

Deze 48-jarige agent werd aangehouden voor de geruchtmakende verdwijning van de 33-jarige Sarah Everard uit Londen.

De opgepakte agent wordt verdacht van zedenschennis, ontvoering en moord. In een verklaring noemde de politie zijn aanhouding ‘schokkend en zeer zorgwekkend’.

De politie arresteerde ook een vrouw die ervan wordt beschuldigd de hoofdverdachte te hebben geholpen.

Hij zat in de eenheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van onder meer overheidsgebouwen, ambassades en residenties van ministers en hoog bezoek. Volgens de politie was de verdachte niet aan het werk op het moment dat Everard verdween.

Lees ook  Man bedreigt leraar en schiet met alarmpistool op school

Everard verdween op 3 maart spoorloos in het zuiden van Londen. Ze was op dat moment te voet onderweg naar huis. Haar verdwijning zorgde voor een schok in heel Groot-Brittannië.

De politie zocht met speurhonden naar de vrouw en bezocht honderden huizen in de omgeving. Ook familie en vrienden van Everard namen deel aan de zoekactie.

De politie heeft vanochtend bekendgemaakt het lichaam van Everard mogelijk te hebben gevonden. Zekerheid daarover is er nog niet. Het lichaam moet nog officieel worden geïdentificeerd.

Lees ook  Bijgelovige ouders laten hun 5-jarige tweeling met elkaar trouwen

Angst en bezorgdheid
Politiebaas Cressida Dick laat aan Britse media weten erg aangedaan te zijn door de zaak. “De verdwijning van Sarah onder deze omstandigheden is de nachtmerrie voor iedere familie.

Ik spreek namens al mijn collega’s als ik zeg dat we allemaal diep zijn geraakt door dit vreselijke nieuws. Het is ons werk om mensen te beschermen.”

“Londenaren moeten weten dat het gelukkig zeldzaam is dat vrouwen op zo’n manier verdwijnen, maar ik begrijp dat hierdoor gevoelens van angst en bezorgdheid kunnen ontstaan. Vooral in het gebied waar Sarah verdween”, aldus Dick.

’Sleutelfiguur’ opgepakt in onderzoek naar kinderp*rno op darkweb

André Hazes doet zijn kant van het verhaal: ‘Ik ben altijd de lul’