in

‘Boris S. leefde wekenlang met de vrouw die hij had gewurgd’

Hij wurgde de Haagse Gita Reyers (35) en leefde vervolgens wekenlang in haar huis, terwijl haar lichaam op de bank lag. Dat is de verdenking die het Openbaar Ministerie heeft tegen Boris S. Het OM eiste vandaag 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging. S. ontkent alle betrokkenheid.

Het lichaam van Gita Reyers werd op 24 oktober 2020 gevonden in haar huis in Den Haag. De politie was daar al twee keer eerder geweest, en had op de dag zelf ook al drie uur gezocht, toen ze werd gevonden onder ‘een enorme stapel rotzooi op de bank’, zoals de officier van justitie de situatie beschreef. S. (28) werd kort daarna aangehouden. Boris S. had volgens justitie een relatie met Gita Reyers, hoewel hij zegt dat hun omgang – die ongeveer een jaar duurde – puur gebaseerd was op seks.

Lees ook
Wie herkent deze man? Hij slaat een persoon in een scootmobiel met kettingslot

Al weken overleden
Gita was toen haar lichaam werd gevonden waarschijnlijk al een paar weken dood. Haar familie had haar op 9 oktober als vermist opgegeven, maar haar moeder denkt dat ze op 21 september is vermoord.

Tot dan toe belden ze dagelijks op een vast tijdstip, daarna werd alleen nog geappt. Eerst zou Gita corona hebben gehad, daarna een longontsteking. Toen er om geld werd gevraagd, kreeg haar moeder argwaan, omdat Gita dat nooit deed. In die tijd werden online spullen verkocht uit naam van Reyers en werd geprobeerd geld van haar rekening te halen. Volgens de officier van justitie zijn er sterke aanwijzingen dat S. daarachter zat.

Lees ook
Jongetje 5 in gezicht gebeten door hond: Eigenaren lopen snel door

S. ontkent dat hij iets met de dood van Gita te maken heeft. Hij zegt dat hij de vrouw al een tijd niet meer had gezien. Justitie stelt daar tegenover dat er DNA van S. in de nek van Gita is gevonden en er ook in het huis sporen van hem zijn gevonden, die er zelfs op duiden dat hij naast haar lichaam op de bank zou hebben zitten eten en drinken.

‘Vaag en leugenachtig’
Deskundigen noemen S. verminderd toerekeningsvatbaar. Daarom is er naast een celstraf tbs met dwangverpleging tegen hem geëist. S. zou al eerder gewelddadig zijn geweest tegen Gita, waarna zijn de relatie wilde beëindigen. “Haar angst dat hij haar iets zou aandoen, bleek terecht”, aldus de officier, die de verklaringen van S. ‘vaag’ en ‘leugenachtig’ noemde en zijn gedrag ‘absurd’.

S. zit inmiddels bijna twee jaar in voorarrest.

Frans Bauer deelt vreselijk nieuws: ‘Mariska gaat dood’

Man (25) uit Emmen stalkt ex-vriendin en zet tanden in haar dochter