in ,

Bilal, Ilias en Abi omgekomen bij ongeluk in Spanje, Tilburgse moslimgemeenschap rouwt

De drie jonge mannen die donderdagochtend om het leven kwamen bij een ongeluk op de snelweg AP1 in Spanje zijn twee neven en hun vriend. Hun auto klapte op een vrachtwagen met hooibalen in het noorden van Spanje, ter hoogte van de stad Soraluze. Ze overleefden het tragische ongeluk niet.

Eerder werd gesproken over twee broers en hun vriend, maar het blijkt te gaan om twee neven.

De dood van de drie mannen komt hard aan bij de Tilburgse moslimgemeenschap. “We hoorden het gisteravond rond een uur of tien via de media. Familie en vrienden waren naar het huis van de ouders gekomen toen de politie het slechte nieuws kwam brengen”, vertelt Mohammed Aknin van Stichting Moslim Empowerment in Tilburg aan Hart van Nederland.

Lees ook  Drie schoolmeisjes vergiftigen klasgenootjes voor het behalen van hogere cijfers

Rustige lieve jongens
De mannen stonden binnen de gemeenschap bekend als rustige en lieve jongens. Er heerst dan ook grote verslagenheid en verdriet. “Iedereen kent elkaar en de neven Bilal en Ilias (19 en 20) en hun Somalische vriend Abi (20) in Tilburg-Noord”, aldus Mohammed. Op de Facebookpagina van de Stichting Moslim Empowerment stromen de steunbetuigingen binnen voor de families van de jonge mannen.

Livestream voor jongeren
Het zuiden van Nederland heeft nog zomervakantie. Het is dus lastig om bij elkaar te komen. “Maar we proberen voor iedereen die behoefte heeft aan steun of een praatje een livestream te organiseren samen met eventueel iemand van de moskee”, laat Mohammed weten.

Lees ook  Noëlle (6) belandde drie keer op de intensive care door luchtvervuiling

Dodengebed
Ook weet hij nog niet hoe het de komende dagen zal gaan wat betreft het afscheid van de jonge mannen. “Normaal gesproken komen we als gemeenschap samen tijdens een dodengebed, voordat de overleden persoon naar Marokko wordt gebracht om te worden begraven. Maar het is nog even de vraag of de neven Bilal en Ilias eerst naar Nederland komen. Het kan zijn dat ze direct naar Marokko worden gevlogen. Dat is aan de ouders.” Hun vriend Abi wordt volgens Mohammed waarschijnlijk wel naar Nederland gevlogen.

‘Bedrijven moeten werknemers zonder vaccinatiebewijs kunnen weigeren’

Transvrouw op straat in Amsterdam van fiets geduwd en aangevallen: ‘Ik huilde, maar niemand hielp’