in

Bestuurder in levensgevaar nadat hij uit voertuig geslingerd wordt: man reed door rood en droeg geen gordel

Op het kruispunt met de Europalaan en de Dommekensstraat in Zele zijn deze ochtend twee zwaargewonden gevallen bij een ongeval met een brommobiel en een personenwagen.

De bestuurder van de brommobiel droeg geen gordel op het moment van het ongeval en werd uit de wagen geslingerd. Hij reed ook door het rode licht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 7.45 uur aan de verkeerslichten op de Europalaan. De bestuurder van de brommobiel en zijn passagier stonden aan de lichten te wachten om linksaf te slaan en het industrieterrein op te rijden.

Het voertuig stond echter al voorbij de lichten en de bestuurder kon niet zien wanneer het groen voor hem zou worden.

Lees ook  ‘Duitse coronapatiënt overleden aan boord van vliegtuig’

Toen andere voertuigen naast hem begonnen te rijden vertrok de bestuurder ook, maar hij had op dat moment nog een rood licht.

Een tegenligger die in de richting van Lokeren reed kon het voertuig niet meer ontwijken en reed met volle snelheid in op de brommobiel.

De bestuurder werd uit zijn wagen geslingerd en kwam in het midden van het kruispunt op de baan terecht.

De brommobiel kwam nadien hard tot stilstand tegen een paal van de verkeerslichten. Het tweede voertuig stopte tientallen meters verder langs de kant, maar daar raakte niemand gewond.

Lees ook  Drie ongevaccineerde familieleden sterven binnen week aan Covid-19: “Ze dachten veilig te zijn in afgelegen Frans dorpje”

De passagier van de brommobiel moest door de brandweer uit het voertuig geholpen worden. Hij raakte zwaargewond. De bestuurder werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de weg richting Lokeren volledig afgesloten voor het verkeer en moest er gebruik gemaakt worden van de parallelweg.

Dit veroorzaakte heel wat chaos in de ochtendspits. Het parket zal nog ter plaatse komen met een deskundige voor de omstandigheden verder te onderzoeken. Het ongeval zou ook gefilmd zijn door een camera.

Beelden! Michella Kox gebruikt speeltje voor in de slaapkamer, speeltje ontploft!

13-jarige Annelies beviel midden in het bos van dochtertje, ze begroef haar onder een boom