in

Bekende fotograaf vergrijpt zich aan 18-jarig model: ‘Ik voelde mij vies en dom na de shoot’

Ronald S. (59), een bekende kunst- en naaktfotograaf uit Den Haag, is veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij zou zich in 2020 in zijn studio vergrepen hebben aan een 18-jarig model tijdens een fotoshoot.

S. had bekende vrouwen als Yolanthe Cabau, Sylvana Simons, Wendy van Dijk en Ellen ten Damme voor zijn camera. Hij werkte ook als scout voor een modellenbureau. De 18-jarige vrouw die aangifte tegen hem deed, wilde zelf graag model worden.

Ze verklaarde bij de politie dat hij haar tijdens de fotoshoot met olie had ingewreven, en aan haar borsten had gezeten. Hij zou haar geïnstrueerd hebben om met haarzelf ‘te spelen’. Ook zou S. met zijn vinger haar vagina binnengedrongen zijn.

Lees ook  Baby wordt in water gegooid om te leren zwemen

,,Ik voelde mij vies en dom na de fotoshoot”, verklaarde het model twee weken geleden, tijdens de zitting, bij de rechtbank. ,,De verdachte heeft mij veel psychische schade toegebracht.”

S. sloot niet uit dat hij de vrouw betast had boven de vagina, maar dat was alleen om die goed te ‘positioneren’, zodat hij een mooie naaktfoto kon maken. Hij ontkende tijdens de zitting stellig dat hij met zijn vingers was binnengedrongen in haar geslachtsdeel.

Lees ook  Agent die politiehond inzette op Malieveld niet vervolgd

Ook zou haar niet ingesmeerd hebben met de olie. ,,Ik ben geen bruut van een man die modellen onder valse voorwendselen in de studio lokt.”

De Haagse rechtbank vindt toch bewezen dat hij de vagina van het model is binnengedrongen met zijn hand. Daarmee heeft hij zich schuldig gemaakt aan een verkrachting. De celstraf van veertien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, is conform de strafeis van het Openbaar Ministerie. Hij moet het model ook een schadevergoeding van 1500 euro betalen.

S. is naar aanleiding van de beschuldigingen al gestopt met professionele fotografie.

Vrouw (78) ligt op grond in kaal huis als medewerkers ambulance haar vinden: ‘Grijpt je zó aan’

Man woont gratis in villa van bejaarde vrouw, maar sluist als ’bedankje’ tonnen achter haar rug om weg