in

Bejaarde Jan Beulenkamp (77) pleegt euthanasie na laffe overval

De 77-jarige Jan Beulenkamp die in november 2023 zwaargewond raakte na een overval op hem en zijn vrouw in Amsterdam, heeft euthanasie gevraagd en gekregen. Hij raakte zwaargewond waarna zijn lijden uitzichtloos werd, zo werd bekend bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Justitie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor tips in deze vastgelopen zaak.

Jan Beulenkamp en zijn vrouw werden zondagochtend 26 november aan de Liendenhof in Amsterdam-Zuidoost bruut overvallen. Er werd aangebeld bij de woning en de 76-jarige vrouw denkt dat het de buren zijn. Haar man ligt op dat moment nog op bed te slapen.

Lees ook
Man smeert poep in gezicht vrouwen

De overvaller, een man van tussen de 20 en 30 met een donkere huidskleur, dreigt met een vuurwapen, eist geld en stormt naar binnen. De Nederlands sprekende aanvaller slaat de heer Beulenkamp meerdere malen met het pistool.

De kinderen van de familie Beulenkamp vertellen bij Opsporing Verzocht dat ze uit een ’warm en veilig nest’ kwamen en dat ze ’op een hele fijne plek zijn opgegroeid’

Beulenkamp senior leek in eerste instantie na een behandeling in het ziekenhuis weer enigszins hersteld te zijn. Kort daarna ging hij plotseling sterk achteruit. „En toen kwam het besef dat het mogelijk nog niet goed was. Zijn spraak en coördinatie waren aangetast, maar ook was hij halfzijdig verlamd”, vertelt zijn zoon. „Hij kon zich moeilijk meer uiten.”

Lees ook
Alicia zet alles op alles om sekspop te worden: 3 kilo van haar gewicht is plastic

„Hartverscheurend om te zien dat hij niet zich niet meer kon uiten en dingen duidelijk kon maken, hij had nog zoveel willen zeggen”, voegt zijn dochter daar aan toe. „Onze levensvreugde is kapotgemaakt, ik had hem tijd gegund met ons, maar ook zeker tijd met mijn kinderen, als opa. Ze waren stapelgek op hun opa. Dat dat wordt afgenomen is verschrikkelijk.” Januari dit jaar nam Jan Beulenkamp afscheid van het leven.

Vermiste 85-jarige Michel Lion na zoekactie dood teruggevonden in beek

14-jarige fietser omgekomen bij aanrijding met trekker