in

Bedrijf van coronascepticus Doutzen Kroes vroeg vijf keer overheidssteun aan

Model Doutzen Kroes zorgde het afgelopen jaar meerdere keren voor ophef vanwege haar fanatieke verzet tegen de coronamaatregelen en haar dubieuze posts daarover.

Quote ontdekte nu dat Doutzen Kroes met haar bedrijf AHAU Gele Zon B.V. in Huizen en Amsterdam wel vijf keer overheidssteun aanvroeg.

Deze steun is bedoeld voor bedrijven die in coronatijd minder omzet draaien en zo toch hun personeel kunnen blijven betalen.

Lees ook  Auto belandt in water Barendrecht: hulp komt te laat voor kind (10) in wagen

In vijf aanvraagrondes kreeg het bedrijf in totaal bijna 19.000 euro toegekend, zo is in registers van het UWV na te zien.

Dat terwijl Doutzen Kroes zelf volgens Quote een vermogen heeft van naar schatting zo’n 29 miljoen euro.

Doutzen sprak zich sinds de coronacrisis herhaaldelijk uit tegen de coronamaatregelen, tegen het vaccin, de QR-code en de coronatest bij kinderen.

Lees ook  Moeder Monique klaar met André Hazes: ’Neem hem nooit meer terug’

Ze kreeg daarop veel kritiek, vanwege de manier waarop ze haar invloed als BN’er met 7 miljoen volgers op Instagram gebruikt om complottheorieën de wereld in te slingeren.

Het management van Doutzen laat maandag aan De Telegraaf weten dat het model ’geniet van haar sabbatical’. „Ze communiceert alleen via haar eigen sociale media.”

Vrouw fietst met weeën naar ziekenhuis, uur later is dochter er

Herstelbewijzen in CoronaCheck-app vanaf volgende week 365 dagen geldig