in

Baby’tje overlijdt bijna – dan breekt verpleegster de ziekenhuisregels en redt tweelingzusje haar

Tweelingen hebben een bijzonder band. Er zijn verhalen bekend waarbij de ene tweeling voelt dat de andere gewond is geraakt. Of, zoals in dit geval, waar een meisje het leven van haar tweelingzus redt door een knuffel te geven.

Lichamelijk contact is iets waar we ons allemaal goed bij voelen, zei het in grote of kleine mate. Uit dit verhaal blijkt dat een knuffel zelfs een leven kan redden.

De tweeling Kyrie en Brielle Jackson werden in oktober 1995 in de VS geboren. Ze waren echter 12 weken te vroeg geboren en wogen slechts 900 gram.

Lees ook
Moeder vind hartverscheurende brief in een Disney boekje…

Omdat ze te vroeg geboren waren, werden ze in aparte couveuses geplaatst. Kyrie werd snel beter en kwam aan na de geboorte, maar haar tweelingzus Brielle had het veel moeilijker.

Het babymeisje had moeite om zelfstandig adem te halen, schreeuwde en huilde veel. Op een gegeven moment was het zo erg dat ze helemaal blauw werd. Naarmate de dagen voorbij gingen verslechterde haar toestand en wisten dokteren niet wat te doen.

Toen tilde een van de verpleegsters Brielle op uit haar couveuse en hield ze haar tegen haar borst. De vader mocht het meisje ook vasthouden, maar toch leek het niet te helpen.

Eindelijk herinnerde de verpleegster zich iets wat ze had gehoord over Europa. Hoewel het in strijd was met de ziekenhuisregels, wist ze dat er iets moest gebeuren. Niets doen zou een vreselijk gevolg kunnen hebben …

Lees ook
Amsterdammer pimpt ’s nachts random auto’s met karton!

Ze haalde Kyrie uit haar couveuse en plaatste het meisje naast haar tweelingzusje in de andere couveuse. Kyrie sloeg langzaam haar arm om haar ernstig verzwakte zusje en een wonder vond plaats!

Brielle’s gezondheid verbeterde zienderogen en ze begon weer normaal te ademen.

Een foto van de tweeling was toentertijd wereldwijs in het nieuws te zien en hun verhaal raakte velen.

De beroemde knuffel heeft ervoor gezorgd dat wereldwijd veel ziekenhuizen prematuurtjes anders behandelen en veel levens gered!

Wat een geweldig mirakel! Het bewijs dat een knuffel van iemand van wie je houdt wonderen kan doen!

André Hazes overweegt een DNA-test: ‘Niet mijn zoontje?’

Robin Martens heeft een vraagje: “Is deze jurk te diep uitgesneden of niet?”